Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εφτά αντικείμενα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι για λόγους υγιεινής


Μπορεί το να μοιράζεσαι να είναι καλό, δεν ισχύει, όμως, για τα πάντα. Υπάρχουν κάποια προσωπικά είδη και αντικείμενα, που δεν πρέπει να μοιραζόμαστε για λόγους υγιεινής.

Μπορεί μερικές φορές να κάνουμε τα στραβά μάτια και να λέμε «έλα μωρέ, μια φορά, τι πειράζει;», όμως πειράζει και μάλιστα πολύ. Δεν είναι όλα τα πράγματα για κοινή χρήση.

Δες παρακάτω ποια είναι αυτά και γιατί δεν πρέπει να τα μοιραζόμαστε:

Ακουστικά

Σύμφωνα με έρευνα του Online Journal of Health and Allied Sciences, η συχνή χρήση ακουστικών προκαλεί ανάπτυξη βακτηρίων στο αυτί. Έτσι, το να δώσεις τα ακουστικά σου ή να πάρεις κάποιου άλλου μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις και άλλα θέματα υγιεινής των αυτιών.

Ξυραφάκια

Κοβόμαστε εύκολα με τα ξυραφάκια, έτσι το να μοιραστείς ένα είναι απαγορευτικό, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες του αίματος. Ένα παλιό ξυραφάκι, μπορεί να προκαλέσει κοψίματα ή ερεθισμό στο δέρμα.

Μακιγιάζ και μανικιούρ

Ο εξοπλισμός του μανικιούρ πρέπει να αποστειρώνεται ώστε να μην υπάρχουν διάφορες λοιμώξεις που κάθε τόσο ακούμε. Αυτά που έχουμε στο σπίτι, καλό είναι να μη δανείζονται σε άλλους. Το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ μας (σκιές, μολύβια, κραγιόν κτλ.), ώστε να μην έχουμε το ρίσκο των οφθαλμικών λοιμώξεων. Ακόμη και το lip balm μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα, καθώς μπορεί να «ακουμπά» σε άφθες, έρπη κτλ.

Πετσέτες

Κι όμως, ακόμη και οι καθαρές πετσέτες μπορεί να κρύβουν μικρόβια, τα οποία έχουν καταφέρει να επιβιώσουν. Έτσι, είναι προτιμότερο να έχεις τις δικές σου πετσέτες και να μη δανείζεσαι ξένες.

Σκουλαρίκια

Σκέψου το πριν βάλεις τα σκουλαρίκια της φίλης σου ή δανείσεις στην αδερφή σου τα δικά σου. Τα σκουλαρίκια μπορεί να έρθουν σε επαφή με αίμα ή άλλα σωματικά υγρά και να μας προκαλέσουν προβλήματα. Αν θες οπωσδήποτε να φορέσεις ξένα σκουλαρίκια, απολύμανέ τα με οινόπνευμα.

Σαγιονάρες

Όλοι μας έχουμε δανειστεί τις σαγιονάρες κάποιου μέλους της οικογένειάς μας. Ωστόσο, αυτές βρέχονται και υπάρχει κίνδυνος για μυκητίαση, που είναι μεταδοτική.

Υγρά μαντηλάκια

Τα υγρά μαντηλάκια είναι αναλώσιμα. Μόλις χρησιμοποιήσεις ένα, πρέπει να το πετάς αμέσως και να μην το χρησιμοποιεί κάποιος δεύτερη φορά.


Πηγή: bovary.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια