Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποφασισμένοι για όλα - Τι υποδηλώνουν οι μικροποσότητες κοκαΐνης και χασίς στα σπίτια των τρομοκρατών - Οι παράλληλοι βίοι


Η χρήση οποιουδήποτε είδους ναρκωτικών και ειδικά κοκαΐνης, ανεβάζει αυτόματα το βαθμό επικινδυνότητας ενός ύποπτου διάπραξης αδικήματος. Αυτό αποτελεί αξίωμα για
τους υπηρετούντες στην αστυνομία. Αξίωμα που παγιώθηκε από την εποχή ανθρωποκυνηγητού του Σορίν Ματέι που κατέληξε άδικα και δραματικά με την τραγωδία της οδού Νιόβης.

Όταν δε πρόκειται για ακραία δεδηλωμένους εξτρεμιστές, η χρήση εξαρτησιογόνων και ειδικά επιδραστικών στις αισθήσεις όπως η κοκαΐνη, δημιουργεί έναν διαφορετικά αντίπαλο. Με γνώμονα τα παραπάνω, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής προσεγγίζουν το κεφάλαιο του νεοτρομοκράτη που αναζητείυται με τεράστια ανησυχία, στα σπίτια των δύο βασικών συντρόφων του που πιάστηκαν, βρέθηκαν μικροποσότητες της ουσίας καθώς και αντίστοιχες χασίς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προπαρασκευές για την ώρα και την πιθανότητα ενός τετ α τετ με τον καταζητούμενο, έχουν πλέον χαρακτήρα αυξημένης έως πολύ μεγάλης επικινδυνότητας. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που φέρεται λίγο ως πολύ ως ο ιδιοκτήτης της κατάληψης GARE και αυτός που ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου πριν από δύο χρόνια, είχε αρνηθεί σθεναρά και βγει από την πρυτανεία για να το παραδώσει στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Τελικά αναγκάστηκαν να τον βγάλουν "σηκωτό" οι σύντροφοι του.

Το κλειδί για την αποκάλυψη της καλούμενης πλέον ως γιάφκα της επαναστατικής αυτοάμυνας της οδού 17 Νοέμβρη στον Χολαργό, ήταν τρία ... συμβεβηκότα. Το πρώτο και βασικότερο, η καταγραφή στα κιτάπια της αντιτρομοκρατικής πριν από αμνημόνευτους μήνες του ονόματος του ενοίκου της, όταν κάποια στιγμή παρατηρήθηκε κοινή παρουσία και ανταλλαγή κάποιων φράσεων με τον καταζητούμενο λαβωμένο τρομοκράτη. Κι αυτό γιατί ο "φυγάς", ήταν πάντοτε ψηλά στις λίστες με τα άτομα ενδιαφέροντος πρώτης γραμμής της ΔΑΕΕΒ.

Το δεύτερο, η σύλληψη του μαζί με τον άνδρα που είχε πιαστεί και καταδικαστεί ως μέλος του επαναστατικού αγώνα  και τώρα του αποδίδεται ηγετική παρουσία στην αυτοάμυνα και το τρίτο, η ... ομολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, όταν ρωτήθηκε στον 12ο όροφο για την σχέση του με τον λαβωμένο αναζητούμενο, αποκάλυψε στενούς δεσμούς από τη τις αρχές τις δεκαετίας του 1990 και από τις μαθητικές καταλήψεις. "Όταν μου χτύπησε ο Δημήτρης την πόρτα στις 21 Οκτωβρίου (ημέρα που τραυματίστηκε στη διάρκεια της ληστείας στον Χολαργό) και μου είπε ότι έχει χτυπηθεί, του άνοιξα και προσπάθησα όσο μπορούσα να τον βοηθήσω. Και γι αυτό κάλεσα για οδηγίες την γιατρό που είναι φίλη μου, χωρίς ποτέ να της πω για τι και για ποιον πρόκειται. Από τότε δεν τον έχω δει. Το καλάσνικοφ το άφησε σε μία σακούλα μέσα στο σπίτι μου".

Παρέλειψε να υποσημειώσει την ύπαρξη σε διπλανό δωμάτιο των όπλων, εκρηκτικών και των άλλων κατά την αστυνομία πειστηρίων που συνιστούν τον ορισμό της γιάφκας. 

Για τον πιθανό προορισμό- καταφύγιο του τραυματισμένου άνδρα, ρωτήθηκε και ο πυροτεχνουργός- ηγετικό μέλος της οργάνωσης, πλην όμως αρκέστηκε να πει ότι δεν ξέρει για ποιο πράγμα τον ρωτάνε.


του Γιώργου Καραϊβάζ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια