Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εντείνονται τα κτηριακά προβλήματα, συνεχίζεται η αναμονή για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου

Εν’ αναμονή της έκδοσης των οικοδομικών αδειών που απαιτούνται για την προκήρυξη του έργου του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο , βρίσκεται η τοπική ΕΛ.ΑΣ με την ελπίδα οι
διαδικασίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό αφού ο χρόνος πιέζει για μεταφορά των υπηρεσιών λόγω των σοβαρών προβλημάτων που εντείνονται συνεχώς στο υφιστάμενο κτήριο.

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Το κτήριο στο οποίο σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου «μετρά» δεκαετίες παρουσίας, δεν συντηρείται και τα υπάρχοντα ζητήματα, στατικότητας και έλλειψης χώρου πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
Ενδεικτικό είναι πως πάνω από 200 αστυνομικοί και εκατοντάδες πολίτες εξυπηρετούνται καθημερινά στο συγκεκριμένο κτήριο, όπου τα προβλήματα στατικότητας , ιδιαίτερα στον όροφο του κτηρίου είναι εμφανή σε ..κάθε βήμα, οι χώροι δεν επαρκούν για την ορθή χωροθέτηση των υπηρεσιών, το κτήριο διαθέτει μόλις ένα WC για το κοινό δίπλα στους χώρους των κρατητηρίων και η πρόσβαση για ΑμεΑ είναι ανύπαρκτη. Ταυτόχρονα, όπως έχει αναδειχθεί στο παρελθόν το κτήριο ενέχει και κινδύνους για την υγεία όσων υπηρετούν και βρίσκονται καθημερινά στους χώρους του, καθώς στην τοιχοποιία του βρέθηκε αμίαντος, ένα καρκινογόνο υλικό. Μάλιστα, οι διαδικασίες για την εξέταση των αστυνομικών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν εκτεθεί ή έχουν επιπτώσεις στην υγεία τους από το συγκεκριμένο υλικό, «πάγωσαν» αφού για την συγκεκριμένη εξέταση- που μπορεί να γίνει αποτελεσματικά και να καταδείξει σαφή αποτελέσματα γίνεται μόνο σε ένα εργαστήριο στο εξωτερικό και η δαπάνη δεν εγκρίθηκε ποτέ.
Πρόκειται για ορισμένα μόνο από τα ζητήματα που καθιστούν το νέο αστυνομικό μέγαρο αναγκαίο και μάλιστα στον συντομότερο δυνατό χρόνο, αφού στα παραπάνω προστίθενται διαρκώς και νέα ζητήματα, όπως είναι φυσικό με το πέρασμα των ετών.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων , έχει αναδείξει πολλές φορές τα προβλήματα, διεκδικώντας την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έκδοση οικοδομικής άδειας προκειμένου το νέο Αστυνομικό Μέγαρο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.
«Η δημιουργία ενός νέου αστυνομικού μεγάρου θα εξαλείψει τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουμε»
Η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου Αλεξάνδρα Θανοπούλου μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM αναφέρθηκε στο διαχρονικό αίτημα των αστυνομικών αλλά και στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, τονίζοντας πως «Επιμένουμε στη δημιουργία ενός νέου αστυνομικού μεγάρου γιατί είναι αναγκαίο και για να εξαλειφθούν όλα αυτά τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουμε» . Η ίδια πρόσθεσε: «έχουμε επισημάνει όλα αυτά τα ζητήματα και ευελπιστούμε στη δημιουργία ενός νέου αστυνομικού μεγάρου»
Υπενθυμίζεται για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο έχει επιλεγεί ο χώρος που βρίσκεται Βορειοανατολικά στον χώρο όπου σήμερα βρίσκεται η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, ο οποίος κρίθηκε επαρκής για την στέγαση των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Αναφερόμενη στο στάδιο που σήμερα βρίσκεται η διαδικασία για το έργο του νέου Αστυνομικού Μεγάρου η κα Θανοπούλου, τόνισε πως έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες από τους αρμόδιους μηχανικούς και έχουν διαβιβαστεί στα Υπουργεία Υποδομών και μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη. «Είναι έτοιμες και περιμένουμε το επόμενο βήμα το οποίο είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Ελπίζουμε κάποια μικροπροβλήματα που έχουν προκύψει να λυθούν άμεσα και με το συντονισμό του Δήμου Ρεθύμνης καθώς και του Υφυπουργού κου Κεφαλογιάννη, να έχουμε σύντομα τον προϋπολογισμό του έργου, την έκδοση της οικοδομικής άδειας και τη χρηματοδότησή του».
Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση της οικοδομικής άδειας θα σηματοδοτήσει την πορεία προς την έναρξη του έργου, αφού θα επιτρέψει την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού και στη συνέχεια την έναρξη των εργασιών.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, όπως τόνισε η κα Θανοπούλου ,βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους φορείς και τον Υφυπουργό κο Κεφαλογιάννη, προκειμένου να έχει ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών. Όπως ανέφερε η ίδια : «γνωρίζουμε ότι όλοι προσπαθούν να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, ώστε να υλοποιηθεί το νέο αστυνομικό μέγαρο. Όλοι στρέφονται προς την κατεύθυνση αυτή και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα προχωρήσουμε».
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, αισιοδοξεί πως το Αστυνομικό Μέγαρο θα μπει σε τροχιά, κατεύθυνση προς την οποία συμβάλλει και η χρονική συγκυρία, αφού στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται τρείς Κρητικοί αξιωματικοί οι οποίοι μάλιστα έχουν υπηρετήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και γνωρίζουν πολύ καλά τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν ενώ ο αρμόδιος Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης είναι επίσης Βουλευτής Ρεθύμνου ο οποίος γνωρίζει τα διαχρονικά αιτήματα των αστυνομικών για ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό Αστυνομικό Μέγαρο.
Πρόκειται για μια χρονική συγκυρία που θεωρείται ιδανική προκειμένου μετά από πολλά χρόνια να ξεκλειδώσουν πλέον οι διαδικασίες και να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σημαντικό έργο που θα δώσει λύσεις σε μια σειρά από ανυπέρβλητα σήμερα προβλήματα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια