Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπάρχει καπνός στα ΜΑΤ, υπάρχει και φωτιά; Η απειλή για νέο Γρηγορόπουλο

Με προϊούσα γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι καταγγελίες πολιτών για αυθαίρετη, ρατσιστική και σεξουαλικού χαρακτήρα "παρεμβάσεις" αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και
στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά αποφαίνεται η λαϊκή θυμοσοφία. Όσο και να έχει κάποιος καλή βούληση και θετική πρόθεση ώστε ν' αποδώσει το είδος των καταγγελιών σε οργανωμένο σχέδιο υποβολής, προβοκάτσιας και συκοφάντησης τόσο των αστυνομικών όσο και της προσπάθειας που συντελείται από την ηγεσία, ουδείς μπορεί να εφησυχάζει.

Γιατί η βόμβα στα θεμέλια της προσπάθειας μπορεί κι ενδεχομένως να μην ανατιναχθεί από εξωτερικό παράγοντα αλλά από τα μέσα. Το ιστορικό παρελθόν έχει δείξει κι αποδείξει ότι το όποιου είδους σαμποτάζ ενεδρεύει και δεν είναι διόλου τυχαία η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη, πως κάποιοι επιθυμούν ένα νέο Γρηγορόπουλο.

Για να υπάρξει όμως νέος Γρηγορόπουλος ικανή και αναγκαία συνθήκη αποτελεί ο νέος Κορκονέας. Ευχή όλων είναι να μην βρεθεί. Όμως όσο η ψυχολογία των ΜΑΤ παραμένει αχανιλαγώγητη στο μέχρι πρότινος καταπιεσμένο ψυχισμό δράσης και παρουσίας στην εμβληματική πλατεία της κοινωνικής αμφισβήτησης και της αποσταθεροποίησης, τόσο οι κίνδυνοι επαυξάνονται και λαμβάνουν μορφή χίμαιρας.

Η ηγεσία οφείλει και πρέπει ν' αποδείξει ότι έχει το σθένος και την αντοχή να παρεμβληθεί μεταξύ σφύρας και άκμονος, ώστε ν' αποτραπεί και ν' αποσοβηθεί το κατά τα φαινόμενα απευκταίο. Οφείλει και πρέπει να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους όσοι ξεπέρασαν τα όρια της ευπρέπειας και να συνετίσει κατ' επέκταση τους επίδοξους νέους παρακολουθητές μίας αντισυμβατικά αντικοινωνικής στάσης, θέσης και συμπεριφοράς, όχι μόνο γιατί ναρκοθετείται το περιβάλλον της προσπάθειας, αλλά κυρίως και περισσότερο για να αποδείξει ότι ο σεβασμός της αστυνομίας στον πολίτη αποτελεί αδιαπραγμάτευτη και την εκ των ων ουκ άνευ θέση της.

Σε άλλη περίπτωση, τόσο ο Γρηγορόπουλος όσο και ο Κορκονέας θα βρίσκονται διαρκώς ante portas.



του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια