Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παραλήρημα Λαγού με τη βεβαιότητα της καταδίκης

Σε παραλήρημα εξελίχθηκε η απολογία του νεοναζιστή Λαγού στο δικαστήριο, γεγονός που δεν μπορεί να αποδοθεί παρά στην πεποίθησή του ότι τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του είναι
αδιάσειστα και οδηγούν αναπόφευκτα στην καταδίκη του.

 

Τρεις φορές αναφέρθηκε στο δικαστήριο ο Λαγός. Πρώτα στην αρχή της απολογίας του, όταν δήλωσε υποκριτικά σεβασμό στο δικαστήριο. Μετά, περίπου στο μέσον της απολογίας του, όταν με οργίλο ύφος επιτέθηκε στην πρόεδρο και στο δικαστήριο λέγοντας «ντροπιάσατε τη» διαδικασία. Και μία ακόμα αργότερα, όταν αισθάνθηκε άσχημα στριμωγμένος.

 

Στην πρώτη δήλωσή του ο Λαγός δήλωσε: «Εδώ ήρθα για να ακουστεί η φωνή μου, έξι χρόνια δεν μου δόθηκε ποτέ το δικαίωμα να απαντήσω σε όσα με κατηγορούσαν… Μετά από όσα έχουν συμβεί, με όλο το σεβασμό στο δικαστήριο και στο πρόσωπό σας, θα πω ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

 

Χωρίς να μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του, βλέπουμε εδώ μια πιθανή απέλπιδα προσπάθεια να αποσπάσει κάποια συμπάθεια από το δικαστήριο. Αυτή η ερμηνεία δεν είναι περίεργη, αν αναλογιστούμε ότι ο Λαγός βιώνει τη βεβαιότητα της καταδίκης του. Οταν άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ερωτήσεις αναφορικά με το πλούσιο ενοχοποιητικό υλικό σε βάρος του, άρχισε να ψελλίζει κριτική σε βάρος του δικαστηρίου, σε πολιτισμένους τόνους και όχι σε πολεμικό ύφος.

 

Απ’ αφορμή τη δήλωσή του για τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και τις διαφωνίες του με τον Μιχαλολιάκο, ξεφούρνισε και τη διαφωνία του με το χειρισμό κάποιων πραγμάτων από το δικαστήριο. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η συμπεριφορά του δικαστηρίου απέναντι σε μάρτυρές μας και με άλλα πράγματα με τα οποία δεν ασχολήθηκε με έβρισκαν αντίθετο».

 

Ακολούθησαν, για αρκετή ώρα, απανωτές ερωτήσεις από την πρόεδρο του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Φύσσα, για τη συχνή επικοινωνία του τόσο πριν όσο και μετά τη δολοφονία με τον γραμματέα-πυρηνάρχη της Τοπικής της Νίκαιας του νεοναζιστικού μορφώματος, για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον των αιγύπτιων ψαράδων και εναντίον των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, για τη συνομιλία του με τον Δεβελέκο (στην οποία πήραν μέρος και ο φίρερ και ο Κασιδιάρης και στην οποία συμβούλευαν τον χρυσαυγίτη να πει ότι δε γνωρίζει το στυγνό δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά), για τις συνομιλίες του με τον Πατέλη και τον Δεβελέκο για τη δολοφονική επίθεση της ΧΑ στο Πέραμα και για όλη την εγκληματική δράση της, που έχει επιβεβαιωθεί απόλυτα και από τα αναγνωσθέντα έγγραφα του κατηγορητηρίου.

 

Αυτή η εξέτασή του από την πρόεδρο φαίνεται ότι εξόργισε τον Λαγό, γιατί του αναζωπύρωσε τη βεβαιότητα για την καταδίκη του. Το αποτέλεσμα ήταν να μην καταφέρει να τιθασεύσει τον εαυτό του και να τον δούμε να ξεσπαθώνει παραληρηματικά ενάντια στο δικαστήριο, θυμίζοντας τον άγριο και επιθετικό Λαγό που βλέπαμε στη Βουλή και στις συμμετοχές του στις δράσεις των ταγμάτων εφόδου, όπως στον Μελιγαλά.

 

Ιδού το επιθετικό παραλήρημα του νεοναζιστή: «Μας τραβολογάτε εδώ και εξίμισι χρόνια να απολογηθούμε για βεγγαλικά. Δεν αποδέχομαι, γι’ αυτό, την ελληνική δικαιοσύνη. Θα τα ξαναπώ. Δεν τα αποδέχομαι. Ερχομαι εδώ μόνο και μόνο να μην πει κανείς ότι το απέφυγα. Θα ήθελα να δω την έδρα του δικαστηρίου αν ήταν εδώ ακροαριστεροί με Καλάσνικοφ. Κι αν δεν σας τα είπαν οι υπόλοιποι, θα σας τα πω εγώ. Ντροπιάσατε όλη τη διαδικασία και αν κάνατε τους υπόλοιπους 68 να φοβηθούν, εμένα δε θα με κάνετε να φοβηθώ. Είμαι υπερήφανος έλληνας εθνικιστής και πατριώτης, βρέθηκα στη φυλακή, και βρίσκομαι εδώ επειδή έδωσα φαγητό και αίμα σε Ελληνες. Συζητάτε εδώ και τέσσερα χρόνια για φωτογραφίες, επειδή δεν έχετε τίποτε άλλο, και συζητάμε για μηνύματα με συγκατηγορούμενό μου. Πού αλλού θα γινόταν αυτό; Είμαι βέβαιος όμως ότι γνωρίζετε πολύ καλά. Ξέρετε εσείς οι ίδιοι, αλλά δεν τολμάτε να αντιμετωπίσετε αυτά που έχουν γίνει. Το γνωρίζετε αν ο Λαγός και ο Μιχαλολιάκος είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, δεν τολμήσατε να το αμφισβητήσετε, να μπείτε στην ουσία. Γνωρίζατε την παρέμβαση Ντογιάκου. Εάν αυτά που είπε ο Μπαλτάκος είναι αληθή, γιατί τα ξεπερνάτε τόσο εύκολα; Είναι ντροπιαστική η διαδικασία που ακολουθείτε και δεν ξέρω για το κατά πόσο θα είστε υπερήφανοι μετά και εσείς και οι συνάδελφοί σας για την απόφαση που θα βγάλετε».

 

Στην αρχή έλεγε ότι πήγε στο δικαστήριο για να ακουστεί η φωνή του, όταν όμως άρχισε η παραληρηματική επίθεση στο δικαστήριο παρουσίασε άλλη εκδοχή. Οτι εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να μην πει κανείς ότι το απέφυγε. Μέσα στο παραλήρημά του, θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι δεν τους φοβάται και ότι πήγε για να τους αντιμετωπίσει κατάμουτρα. Μέσα στο ίδιο παραλήρημα του ξέφυγε η βεβαιότητά του ότι θα τον καταδικάσουν το γύρισε στο… τσάμικο, λέγοντας στους δικαστές ότι δεν ξέρει αν θα είναι μετά υπερήφανοι, οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους, επειδή θα τον καταδικάσουν!

 

Μ' αυτή την παραληρηματική μπουρδολογία, όμως, δεν μπόρεσε να κρύψει την πραγματικότητα. Με τις απαντήσεις που έδωσε, που ήταν όλες ψέματα, επιβεβαίωσε το κατηγορητήριο και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους διάδικους να αξιοποιήσουν τις αντιφατικές απαντήσεις του.

 

Στο πλαίσιο της υπερασπιστικής του γραμμής ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η ΧΑ δεν είχε μέλη, αλλά υποστηρικτές. Προφανώς, έτσι τον συμβούλεψαν οι συνήγοροί του, με στόχο να διαμορφωθεί ο υπερασπιστικός ισχυρισμός ότι δεν μπορεί να έχει ποινικές ευθύνες τόσο ο ίδιος όσο και ο Μιχαλολιάκος και τα άλλα ηγετικά στελέχη για ποινικά κολάσιμες πράξεις που έκαναν υποστηρικτές της οργάνωσης και ο δήθεν περαστικός από τη ΧΑ Ρουπακιάς.

 

Ισχυρίστηκε και αυτός ψευδώς, ότι το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα έγιναν δύο παράλληλες και άσχετες μεταξύ τους δράσεις. Από τη μια το μοίρασμα τρικ για τη συγκέντρωση της Πέμπτης 19 Σεπτέμβρη του 2013, στην οποία θα έπαιρνε μέρος ο Αρχηγός Μιχαλολιάκος, και από την άλλη η δολοφονία του Φύσσα, για την οποία δεν είχε ιδέα ο Πατέλης ούτε ο Λαγός.

 

Χρησιμοποιώντας και αυτός τον όψιμο χρυσαυγίτικο ισχυρισμό, ότι θα γινόταν συγκέντρωση στη Νίκαια, στην οποία θα μιλούσαν Μιχαλολιάκος και Λαγός, ο Λαγός ισχυρίστηκε, ότι τη Δευτέρα το απόγευμα, μετά από πολύ συζήτηση με τον ΜΙχαλολιάκο, τον έπεισε να γίνει την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη συγκέντρωση στη Νίκαια. Του διέφυγε, βέβαια, ότι επαναλαμβάνοντας αυτό το ψέμα (που το είχαν πει προηγουμένως και άλλοι χρυσαυγίτες), επιβεβαίωσε πως ο Μιχαλολιάκος ενημερωνόταν πάντοτε απ’ αυτόν (τον Λαγό) και ότι ως φίρερ έπαιρνε τις αποφάσεις. Αν για μια αθώα και μη εγκληματική δράση ενημερωνόταν ο φίρερ, αντιλαμβάνεστε τι έγινε πριν από τη δολοφονική επίθεση στα μέλη και στελέχη  του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που θα είχε τεράστιες συνέπειες σε βάρος των χρυσαυγιτών, δεδομένου ότι θα τα έβαζαν με ένα κοινοβουλευτικό κόμμα.

 

Ο ισχυρισμός του Λαγού ότι δήθεν συνομίλησε με τον Μιχαλολιάκο και τον έπεισε να γίνει συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη του 2013, είναι ψευδής. Αυτό δεν το γράφουμε για πρώτη φορά. Κάναμε ολόκληρο ρεπορτάζ και ανάλυση σε άρθρο μας με τίτλο: «Αποκαλύπτονται οι όψιμοι ψευδείς ισχυρισμοί των νεοναζιστών», από το οποίο παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

 

 Υπάρχει, όμως, ένα ακόμα αποκαλυπτικό στοιχείο, αποτυπωμένο στην παλιά ιστοσελίδα των νεοναζιστών. Αυτή η ιστοσελίδα έκλεισε το καλοκαίρι του 2019. Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους έκλεισε, θα μπορούσαν να μεταφέρουν όλο το παλιό υλικό στη νέα ιστοσελίδα. Αυτοί, όμως, έχουν μεταφέρει υλικό μόνο από τον Δεκέμβρη του 2018 και μετά. Ετσι, επέλεξαν να κρύψουν και όλο το ενοχοποιητικό υλικό που επιβεβαιώνει την εγκληματική τους δράση.

 

Για κακή τους τύχη, κάποιοι έχουν κρατήσει αρχείο από δημοσιεύματά τους (αυτά που τα έχουν πλέον κρύψει). Στο δικό μας αρχείο, λοιπόν, βρήκαμε μια αποκαλυπτική ανάρτησή τους στις 17 Σεπτέμβρη του 2013 και ώρα 21:33, με τίτλο: «Δεν μας λυγίζει κράτος και παρακράτος». Διαβάζουμε σ’ αυτή την ανάρτηση:

 

«Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 16/9 η ομιλία του βουλευτή Β’ Πειραιώς συναγωνιστή Λαγού Ιωάννη στην Τ.Ο. Περάματος με θέμα “Κράτος και παρακράτος εναντίον της Χρυσής Αυγής“. Το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές μας της Β’ Αθηνών και Α’ Πειραιώς συναγωνιστές Παναγιώταρος Ηλίας και Κούζηλος Νικόλαος αντίστοιχα οι οποίοι απηύθηναν σύντομο χαιρετισμό. (…)

 

Η ομιλία έκλεισε με δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις: Πρώτον την μελλοντική σύσταση του πρώτου εθνικιστικού σωματείου στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και δεύτερον την αναγγελία ανοικτής πολιτικής συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας το Σάββατο 5 Οκτώβρη» (η έμφαση των χρυσαυγιτών).

 

Αν λοιπόν ο Λαγός είχε πράγματι συνομιλήσει με τον Μιχαλολιάκο το απόγευμα της Δευτέρας 16 Σεπτέμβρη και τον είχε πείσει να κάνουν συγκέντρωση την Πέμπτη στη Νίκαια, θα το ανακοίνωνε ο ίδιος στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε την ίδια ημέρα στην Τοπική του Περάματος. Και θα γραφόταν η είδηση την επομένη (17 Σεπτέμβρη του 2013), όταν έγινε η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα των νεοναζιστών. Θα γνωστοποιούσαν και τη συγκέντρωση στη Νίκαια (η οποία χρονικά προηγούνταν αυτής του Περάματος, επομένως επείγε η προπαγάνδισή της). Δεν το έκαναν γιατί απλά δεν είχε αποφασιστεί καμιά συγκέντρωση στη Νίκαια την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη. Αυτή είναι μια όψιμη επινόηση, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν το γεγονόςότι το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έστησε καρτέρι στον Παύλο Φύσσα και τον δολοφόνησε εν ψυχρώ με εκτελεστή τον Ρουπακιά. Σκάρωσαν τη δήθεν διανομή τρικ νυχτιάτικα. Μόνο που τους πρόδωσε η ίδια η αλληλουχία των γεγονότων, την οποία δεν μπορούν να αλλάξουν. Οπως δεν μπορούν να αλλάξουν και τις καταθέσεις κάποιων δικών τους και τις μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες κάποιων δικών τους, στις οποίες έχουμε επίσης αναφερθεί.

 


Ο παλικαράς Λαγός στην πραγματικότητα κατέρρευσε στο δικαστήριο, συνειδητοποιώντας με δραματικό για τον ίδιο τρόπο αυτό που ήδη γνώριζε: ότι είναι τόσα τα σε βάρος του ενοχοποιητικά στοιχεία που δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλιτώσει (όπως και τα άλλα γκεσέμια της νεοναζιστικής συμμορίας). Η παραληρηματική επίθεσή του στο δικαστήριο, όντας κυριολεκτικά εκτός εαυτού, δεν αποκαλύπτει δύναμη και τσαμπουκά, αλλά αδυναμία και κατάρρευση. Θα μπορούσε να πάει στο δικαστήριο, να κάνει μια καταγγελτική δήλωση και να σηκωθεί να φύγει. Αυτός όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά παρέμεινε και προσπαθούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστών μέχρι το τέλος. Δεν είχε το σθένος να αποχωρήσει ούτε μετά την επίθεση που εξακόντισε ενάντια στην πρόεδρο και όλο το δικαστήριο.

 

Η φρικτή παρέλαση των νεοναζιστών θα κλείσει με τον φίρερ, ο οποίος θα απολογηθεί την Τετάρτη 6 του Νοέμβρη.

 

 

Γεράσιμος Λιόντος

 

 

Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2019





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια