Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών: «Αόριστες και υπό διερεύνηση οι καταγγελίες Ράικου- Αγγελή»

Για αόριστες (χωρίς δηλαδή τη συνοδεία πραγματικών περιστατικών) και υπο διερεύνηση καταγγελιών των εισαγγελέων Ράικου και Αγγελή κάνει λόγο του βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών
, θέλοντας να αιτιολογήσει την απόφασή του να μην εξαιρέσει από τη θέση της για λόγους μεροληψίας την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη .
Το σκεπτικό των δικαστών με το οποίο απορρίπτεται το αίτημα του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ελέγχεται από την κα Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis , αφορά βέβαια μόνο την αξιολόγηση των στοιχείων σε σχέση με τυχόν μεροληψία της , καθώς εκκρεμεί η διαδικασία ελέγχου στον Άρειο Πάγο. Εφόσον λοιπόν δεν υφίσταται αποτέλεσμα της έρευνας , οι δικαστές, υιοθετούν κατά γράμμα τη σχετική εισαγγελική πρόταση (εισαγγελέας Νίκη-Αναστασία Μουζάκη) και χαρακτηρίζουν «αόριστες» τις καταγγελίες  του άλλοτε εποπτεύοντος της έρευνας για τη Novartis  Ιωάννη Αγγελή αλλά και της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, θεωρώντας πως στηρίζονται σε «εντυπώσεις» και όχι σε πραγματικά περιστατικά.
Το βούλευμα μάλιστα πήρε  το δρόμο για τη Βουλή προκειμένου να συσχετιστεί με τα υπόλοιπα έγγραφα της δικογραφίας  για το Δημ. Παπαγγελόπουλο.
Τι λέει
«Τα αποσπάσματα των καταθέσεων των Ιωάννη Αγγελή και Ελένη Ράικου τα οποία ο αιτών προσκομίζει δεν μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία της μεροληψίας καθόσον σε αυτά αναφέρονται αόριστα ότι είχαν σχηματίσει  την εντύπωση ότι πίσω από τις ενέργειες των εισαγγελέων διαφθοράς υπήρχε τρίτο πρόσωπο που κινούσε τα νήματα της υπόθεσης, κατονομάζοντας το  Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, χωρίς να αναφέρουν πραγματικά περιστατικά που να επαληθεύουν τους ισχυρισμούς τους. Εξάλλου οι καταθέσεις αυτές μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αξιοπιστία τους και έχουν δοθεί στα πλαίσια έρευνας που διενεργείται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου», τονίζει συγκεκριμένα η εισαγγελέας στην πρόταση που υιοθέτησε το δικαστικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο δηλαδή οι καταγγελίες της κ. Ράικου αλλά και του κ. Αγγελή είναι ακόμη υπό διερεύνηση και μένει να αποδειχθεί η βασιμότητά τους.
Το βούλευμα καταλήγει δε  στο συμπέρασμα πως οι αιτιάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη δεν μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικό στοιχείο μεροληψίας αλλά πιθανόν αντικείμενο πειθαρχικού ελέγχου. «Αυτά αποτελούν ενέργειες σχετικές με τον χειρισμό της υπόθεσης και πιθανόν αντικείμενο πειθαρχικού ελέγχου και δεν μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο μεροληψίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγγελική πρόταση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πάντως η ξεχωριστή «μνεία» που κάνει το βούλευμα στην εποπτεία που ασκούσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην έρευνα, σημειώνοντας με νόημα, πως τουλάχιστον δύο φορές είχε ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις ενέργειες που συνδέονταν με τον Ανδρέα Λοβέρδο.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια