Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήνυμα της Α.ΚΙ.Δ.Α. για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 ''Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε τυχόν πράξεις βίας, που θα επιχειρήσουν να αμαυρώσουν αυτή τη σπουδαία ημέρα μνήμης κι αντίστασης'', τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Κίνηση
Δημοκρατών Αξιωματικών.



Η 46η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι εδώ, για να μας θυμίσει τους αγώνες, ενάντια στη δικτατορία και στην καταπίεση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Να μας θυμίσει ότι η λαϊκή ελευθερία δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη, αλλά ότι κερδίζεται με διαρκή αγώνα και θυσίες. Να μας αποδείξει ότι η δημοκρατία, ως το μόνο σταθερό και δίκαιο πολίτευμα, τελικά επικρατεί απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται.

   Αποτίουμε φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές, που ηρωικά αντιστάθηκαν στη χούντα και στο φασισμό, που πάλεψαν για "ψωμί, παιδεία κι ελευθερία", που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν. Για πολλοστή φορά στην ιστορία, απέδειξαν ότι η ελευθερία έχει βαθιά τις ρίζες της στην ανθρώπινη φύση και δεν περιορίζεται με τη βία, ούτε υποκύπτει σε απειλές. Μόνο με ισότητα, ανεκτικότητα κι αλληλοσεβασμό επιτυγχάνεται η πρόοδος και η κοινωνική ελευθερία.
   Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών εύχεται καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους, που θα λάβουν μέτρα κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ευχόμαστε όλα να κυλήσουν ειρηνικά και ομαλά.

 Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε τυχόν πράξεις βίας, που θα επιχειρήσουν να αμαυρώσουν αυτή τη σπουδαία ημέρα μνήμης κι αντίστασης. Στη γιορτή της δημοκρατίας δεν έχουν θέση συμβάντα, που υπονομεύουν τις κατακτήσεις και το δίκαιο του λαού. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, ως κομμάτι του ελληνικού λαού, αγωνιζόμαστε καθημερινά για το αγαθό της ασφάλειας, προστατεύοντας τους συμπολίτες μας, σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίζοντας τις δημοκρατικές 

κατακτήσεις.
Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια