Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η κίνηση "ματ" της Αστυνομίας για το Πολυτεχνείο

Είτε το θέλουμε είτε όχι, αποτελεί είδηση το χθεσινό "Πολυτεχνείο". Μία βραδιά χωρίς οδοφράγματα, χωρίς καταστροφές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, μία βραδιά με άμεση απάντηση
τής Αστυνομίας.

Πώς φθάσαμε, όμως, σε αυτό το αποτέλεσμα;

1η κίνηση: Την ώρα που όλοι ήταν στην πορεία, έγινε εκτεταμένη έρευνα σε κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων, καθώς θεωρούσαν δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσουν ταράτσες για "ασφαλείς" επιθέσεις προς τους αστυνομικούς.
Εντόπισαν τα υλικά στην ταράτσα της Σπυρίδωνος Τρικούπη, προχώρησαν σε συλλήψεις, ενώ έκαναν έρευνα και σε πολυκατοικία της Στουρνάρη.

2η κίνηση: Στην περιοχή των Εξαρχείων παρέμειναν όλη την ώρα οκτώ διμοιρίες. Σταδιακά έγινε αναδίπλωση των δυνάμεων και όποια διμοιρία "απελευθερωνόταν" από την πορεία, πήγαινε στα Εξάρχεια. Από οκτώ έγιναν δώδεκα και στο τέλος έγιναν είκοσι. 

3η κίνηση: Δεν "στήθηκαν" διμοιρίες στη διαδρομή για να έχουν αντίπαλο μπροστά τους οι αντιεξουσιαστές. Παράδειγμα η διασταύρωση τής Πανόρμου με την Αλεξάνδρας, όπου εδώ και χρόνια είχαμε τις πρώτες ανταλλαγές φιλοφρονήσεων.

4η κίνηση: Οι αξιωματικοί, που είχαν καταρτίσει το σχέδιο, είχαν αποφασίσει -με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας- επέμβαση με την πρώτη επίθεση των αντιεξουσιαστών, πράγμα που έγινε.

Σε αυτό το κομμάτι, υπάρχουν καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ. Ανώτατοι αξιωματικοί απαντούν στο bloko.gr ότι χρησιμοποίησαν τη δύναμη, που χρειάστηκε, για να μην αφήσουν τα επεισόδια να ξεσπάσουν και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Στην πολιτική και τη φυσική ηγεσία δηλώνουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, το οποίο πιστώνεται και στον Αττικάρχη και στον διοικητή των ΜΑΤ, που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης, αλλά όπως πολλοί λένε στο bloko.gr και στον υπουργό, χωρίς τη βούληση του οποίου -αναφέρουν- κάποια πράγματα δεν θα είχαν γίνει.

Μανώλης Ασαριώτης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια