Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αδιαφορεί το αρχηγείο για το μεταφορικό ισοδύναμο - κείμενο αστυνομικών


Παραθέτουμε κείμενο, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Θα θέλαμε  να μεταφέρουμε την αδιαφορία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο, ένα
μέτρο το οποίο μετα απο την τροποποιητική  του νόμου 4551/2018 (Νόμος 4606(ΦΕΚ 57/Α’/11-04-2019) το οποίο είναι σε ισχύ απο το καλοκαίρι, το Αρχηγείο  δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για να εφαρμοστεί !
Πιο συγκεκριμένα το μέτρο αυτό https://metaforikoisodynamo.gr/Files/FEK_57A_AR_14.pdf
δίνει κάποια έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όσων υπηρετούν μόνιμα ή με απόσπαση ή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάποιο ακριτικό νησί.

Αρ.14 Παρ.3 εδ.  θθ) το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα και παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε νησί»

Υπάρχουν μόνιμοι με ΔΟΥ στον τόπο καταγωγής τους που κάνουν ταξίδια απο ακριτικά νησιά προς Πειραιά κ πίσω χωρίς να δικαιούνται μέχρι στιγμης την έκπτωση που ορίζει ο νόμος.
Εχει τελειώσει το καλοκαίρι, οι απεσπασμένοι  συνάδελφοι παίρνουν τα φύλα πορείας για τις οργανικές τους θέσεις και ενώ προσπαθούν να συνδεθούν στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για να πάρουν αριθμό εγγραφής και να τον χρησιμοποιήσουν στην αγορά ακτοπλοϊκού εισιτηρίου δεν μπορούν. (το ισοδύναμο ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναδρομικά αφού έχουν εκδοθεί τα εισιτήρια, παρά μόνο τη στιγμή έκδοσης)
Και να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι υπάρχει  προσωπικό που έχει πάει στα ακριτικά νησιά  με δικά τους έξοδα και όχι με δαπάνες δημοσίου.
Γιατί τόση αδιαφορία από το αρχηγείο ; Γιατί αν υπάρχουν υποψίες για κάποιον αστυνομικό τον βγάζουν σε διαθεσιμότητα, κάνουν ΕΔΕ  και ζητάνε τα νόμιμα και τώρα που υπάρχει οικονομικό συμφέρον για τους αστ/κους αδιαφορούν ;  Διοικηση αλα καρτ δεν λέγεται αυτό;
Ευελπιστούμε να δουν το μήνυμα αυτοί που πρέπει και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Ευχαριστούμε

Με εκτίμηση,
αστ/κοι ακριτικών νησιών 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια