Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποτά - μπόμπες: Οι νυχτερίδες, οι μπανάνες και οι αντεροβγάλτες (BINTEO)


Σε δύο εργαστήρια στο Καματερό τα μέλη του κυκλώματος που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία έφτιαχναν ποτά μπομπες και στη συνέχεια τα διέθεταν στην αγορά. Έφερναν ποτά και από τη
Βουλγαρία τα οποία είναι πιο φθηνά και στη συνέχεια άλλαζαν τις ετικέτες στα μπουκάλια.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνέλαβαν 9 άτομα κατά τη διάρκεια επιχείρησης την Τρίτη. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος είχε συλληφθεί για ανάλογες υποθέσεις το 2016 και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες και πρόσεχαν πάρα πολύ για να μην πέσουν στα δίχτυα των αρχών. Χρησιμοποιούσαν και κωδικούς στις μεταξύ τους επικοινωνίες. Με τις λέξεις αντεροβγάλτης, άνδρας, βλάκας ή νυχτερίδα σε κάποια από τα ποτά. Ενώ έλεγαν μπανάνες όταν ήθελαν να αναφερθούν στα φορτία. Με το Κ αναφέρονταν στο κονιάκ και με το Μ στη μαστίχα.

Οι αστυνομικοί στις έρευνες που έκαναν βρήκαν, μεταξύ άλλων, 28.213 μπουκάλια αλκοολούχων ποτών. 1100 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης και εκατοντάδες λίτρα ούζου, κονιάκ και μαστίχας. Τουλάχιστον 50 κάβες, καφέ και μίνι μάρκετ προμηθεύονταν ποτά από την συγκεκριμένη ομάδα και οι ιδιοκτήτες του αναμένεται να κληθούν από τις αρχές για να δώσουν εξηγήσεις καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν γνώστες της προέλευσης των ποτών. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν συλληφθεί 18 άτομα που εμπλέκονται σε κυκλώματα με ποτά μπόμπες.
Σπύρος Λεβειδιώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια