Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Ανακοίνωση για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


46 χρόνια πέρασαν από τότε που οι αγωνιζόμενοι φοιτητές και αργότερα και οι εργαζόμενοι στην Αθήνα αλλά και σ’ άλλες πόλεις διατρανώσαν την απέχθειά τους στα ανδρείκελα της χούντας. Τιμή
και δόξα στους νεκρούς αγωνιστές φοιτητές. Σεβασμός στους αγωνιστές εκείνων των ημερών όσο και σ’ όλους τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.
Οι Αμερικανόδουλοι δικτάτορες ήρθαν για να επιβάλουν την πολιτική των Η.Π.Α. στη χώρα μας και να οδηγήσουν στο όνειδος της τραγωδίας της Κύπρου. Οι ίδιοι συνετέλεσαν στην καταστολή των διεκδικήσεων του λαού μας. Η χούντα της αστυνομοκρατίας, των βασανιστηρίων στη Μπουμπουλίνας και στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, της τρομοκράτησης του λαού, των φυλακίσεων και των εξοριών, ποτέ δεν έγινε αρεστή και ανεκτή από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτό είναι και το μήνυμα του Πολυτεχνείου, η πάλη ενάντια στο φασισμό, στον αυταρχισμό κάθε μορφής, στην τυραννία. Είναι η πάλη ενάντια στους φονιάδες και μακελάρηδες των λαών στις Η.Π.Α. και στο ΝΑΤΟ. Ο ελληνικός και κυπριακός λαός γνωρίζουν καλά «τι καπνό φουμάρουν».
Η συμπλήρωση των 46 χρόνων από τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι το σύνθημα «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι ανεκπλήρωτο για τον λαός μας εδώ και 46 χρόνια. Καμιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης είτε δεξιόστροφη είτε αριστερόστροφη δεν ικανοποίησε τις βασικές ανάγκες του λαού μας που εξέφραζε το σύνθημα του Πολυτεχνείου.
Το ΨΩΜΙ είναι εκείνο που και τότε η δικτατορία στέρησε από το λαό με αποτέλεσμα να τον αναγκάσει να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς στη δυτική Ευρώπη. Κατ’ αντιστοιχία και σήμερα όλες οι κυβερνήσεις με τα οικονομικά τους μέτρα «κλέβουν το ψωμί πάνω από το τραπέζι», μειώνουν τις παροχές και το κοινωνικό κράτος, «ξεζουμίζουν» με τη φορολογία τους εργαζόμενους, μειώνουν το βασικό μισθό, αυξάνουν τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ως θεσμός ήταν από τα πρώτα χτυπήματα των απριλιανών. Απολύθηκαν δάσκαλοι και καθηγητές σ’ όλες τις βαθμίδες, φοιτητές συνελήφθησαν. Η κρατική χρηματοδότηση κατευθύνονταν στον έλεγχο των φοιτητών ή των μαθητών παρά στις βασικές λειτουργίες της εκπαίδευσης που υποβαθμιζόταν συνεχώς. Άλλα και μεταπολιτευτικά όλες οι κυβερνήσεις ως γνώμονά είχαν τη περιστολή των δαπανών στην παιδεία. Δάσκαλοι και καθηγητές δεν διορίζονται, η ποιότητα των μαθημάτων ελαχιστοποιείται οδηγώντας στην αμορφωσιά τα παιδιά μας. Στα πανεπιστήμια τα κονδύλια μειώνονται συνεχώς τόσο στα προγράμματα σπουδών όσο και στην φοιτητική μέριμνα και τις εστίες.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ήταν ένα άπιαστο όνειρο στην σκοτεινή επταετία. Ξερονήσια, φυλακές, βασανιστήρια, ’’ρουφιανιλίκι’’ και φακέλωμα. Αυτή την πραγματικότητα αντιμετώπιζε ο λαός μας. Δυστυχώς και με τη σημερινή κυβέρνηση απειλείται συνεχώς η ελευθερία του λαού μας . Το δόγμα νόμος και τάξη που προσπαθεί να επιβληθεί, από τη σημερινή κυβέρνηση, βάζει στο στόχαστρο και εμάς ως αστυνομικούς. Μας τοποθετεί απέναντι από την κοινωνία τους φοιτητές, εργαζόμενους, διαδηλωτές. Μας μετατρέπει σε εργαλείο μιας αυταρχικής και άδικης πολιτικής. Μας προκαλεί αηδία όταν καλούμαστε να σπάσουμε διαδηλώσεις ειρηνικές. Η πολιτική που ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση είναι απότοκος των πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης που έδινε εντολή να χτυπιούνται συνταξιούχοι, καθαρίστριες, δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι.
Για άλλη μια χρονιά ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου θα σημαίνει κομμένα ρεπό, μέτρα που δεν θα ξέρουμε τι ώρα θα σχολάσουμε, περιπολίες ή σκοπιές άνευ νοήματος. Μέτρα που θα επιβαρύνουν τους συναδέλφους των ΜΑΤ που ήδη μετρούν πολλές ώρες υπερεργασίας για τα χάπενινγκ της κυβέρνησης και για τη δήθεν καταπολέμηση της ανομίας και εγκληματικότητας. Επιφυλακές που θα τραβήξουν μέχρι αργά το βράδυ χωρίς νόημα.
Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες αστυνομικοί τιμούμε τη εξέγερση του Πολυτεχνείου και φωνάζουμε ποτέ ξανά φασισμός. Εμπνεόμαστε από το σύνθημα «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και παλεύουμε αγωνιζόμαστε στο πλάι των εργαζομένων των φοιτητών του λαού μας. Είμαστε μαζί με το λαό στους αγώνες του όσο και αν κάποιοι θέλουν να μας βάλουν απέναντι του.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια