Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Λουκέτο” μέχρι τις 17 Νοεμβρίου έβαλε η Σύγκλητος στην ΑΣΟΕΕ

Την αναστολή της λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας αποφάσισε το βράδυ της Κυριακής η Σύγκλητος, στον απόηχο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

Στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύγκλητος αναφέρει τα εξής: «Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση».
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνταν ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επίσης, πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνταν σε επιθέσεις. Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.
"Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις" αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
"Τελειώνουμε με τις γιάφκες και τους μπαχαλάκηδες εντός των πανεπιστημίων, και τα πανεπιστήμια παραδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες", ανέφερε Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Oικονομικό Πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στoν ΣΚΑΙ.


πηγή: ant1news.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια