Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Νο 1 συνδυασμός λαχανικών με τη σούπερ αντικαρκινική δράση!


Οι επιστήμονες, θέλοντας να εξερευνήσουν την προστατευτική δράση των τροφών στην υγεία, έχουν απομονώσει και μελετήσει τις βιταμίνες, τις θρεπτικές ουσίες και άλλες φυσικές ουσίες διάφορων τροφών.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί ότι οι τροφές και τα συστατικά τους δεν δρουν μεμονωμένα, αλλά σε συνέργεια μεταξύ τους. Η συνέργεια των τροφών καθορίζεται ως η προσθετική ή περισσότερο από προσθετική επίδραση των τροφών και θρεπτικών συστατικών στην υγεία.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα διατροφικής συνέργειας. Όταν συνδυάζονται, διάφορες θρεπτικές ουσίες συνεργούν μεταξύ τους, όπως και διάφορες τροφές δρουν σε συνέργεια η μία με την άλλη και μεγεθύνουν τη θεραπευτική δύναμη της άλλης.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούνται χαμηλότερες δόσεις, όταν οι θρεπτικές ουσίες ή οι τροφές καταναλώνονται συνδυαστικά.

Μπορούμε να επωφεληθούμε από τη σύγχρονη γνώση της συνεργιστικής επίδρασης των προστατευτικών τροφών για να μεγεθύνουμε και να πολλαπλασιάσουμε την προστατευτική και θεραπευτική αξία τους στη διατροφή μας.

Ντομάτα και μπρόκολο

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Cancer Research» το 2007, αποδείχθηκε ότι ο συνδυασμός ντομάτας και μπρόκολου ήταν πιο αποτελεσματικός στην επιβράδυνση της ανάπτυξης όγκων από το κάθε ένα από τα λαχανικά ξεχωριστά. Η συνέργεια των δύο λαχανικών δείχνει πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουμε ποικιλία προστατευτικών τροφών.


Πηγή: voicenews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια