Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγώνας Ζωής και Ελπίδας από την I.P.A. Δράμας για Φιλανθρωπικό σκοπό


Με μεγάλη επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκε ο Διεθνής Φιλικός Αγώνας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων ατόμων Ελλάδας και Ισραήλ το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00΄ στο γήπεδο της Ν. Αμισού Δράμας. 

    Πάνω από 2.000 Δραμινοί κάθε ηλικίας έδωσαν το παρών και παρακολούθησαν έναν αγώνα διαφορετικό από τους άλλους, έναν «Αγώνα Ζωής και Ελπίδας», για να τιμήσουν τους πραγματικούς «Ήρωες» της Ζωής.

Μια εκδήλωση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Δράμα και τη Βόρεια Ελλάδα από την Τοπική Διοίκηση Δράμας (I.P.A.) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ Δράμας «ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ», την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Νομού Δράμας και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΙ.Κ.Α.) του Δήμου Δράμας, αποκλειστικά για Φιλανθρωπικό σκοπό καθώς τα έσοδα του αγώνα διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ Δράμας «Οι Αγωνιστές».

Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκαν από τους διοργανωτές όλοι οι Αθλητές του Συλλόγου ΑμεΑ «Οι Αγωνιστές», τα μέλη του οποίου διακρίθηκαν πρόσφατα με 18 Μετάλλια και 2 Πανελλήνια ρεκόρ, στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου της ΕΑΟΜ – ΑμεΑ.

Τις απονομές έκαναν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Σκούμας Κων/νος, ως εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος και Πρόεδρος της Τ.Δ. Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Μηνάς Σκάρλιος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Οι Αγωνιστές» κ. Βασίλειος Κουντουράς και ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ν.Δράμας κ. Γιώργος Χατζησαρόγλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας της Ν.Δ. κ. Γεώργιος Σταμάτης, σύσσωμοι οι Βουλευτές του Νομού Δράμας κ. Μπλούχος Κων/νος, κ. Ξανθόπουλος Θεόφιλος και κα. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπολος Γιώργος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας ιατρός κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κα. Αναστασία Τόλιου-Δάντζερα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατ. Μακ. & Θράκης Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας Α/Υ΄ κ. Καπελλάκης Αντώνιος, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ζαχαριουδάκης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος της I.P.A. Καβάλας κ. Ιωαννίδης Θεμιστοκλής, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Συλλόγων & Φορέων του Νομού Δράμας.

Η Εθνική μας ομάδα, ενόψει της συμμετοχής της στο EURO 2020 που θα διεξαχθεί στην Πολωνία, απέδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, νικώντας την αντίστοιχη Εθνική ομάδα του Ισραήλ και στους δύο αγώνες που δόθηκαν. Αναλυτικότερα, στον πρώτο αγώνα της Παρασκευής με 5-1 και στον δεύτερο αγώνα του Σαββάτου με 3-0. Να σημειώσουμε για την Ιστορία ότι τα γκολ για την Εθνική μας ομάδα πέτυχαν, πέντε ο Δραμινός από τον Βώλακα Μαρίγκος Λάζαρος και από ένα ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο Δημήτρης Αγριανίτης και ο Βασίλης Πανίδης.

Επιπλέον την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δύο θρύλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου που κατέκτησαν με την Εθνικής Ελλάδος το EURO 2004, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Γιώργος Καραγκούνης, οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την υπερπροσπάθεια των αθλητών και το μήνυμα ζωής που έστειλαν στην κοινωνία, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να μοιράσουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τα εκατοντάδες μικρά παιδιά.

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (I.P.A.) Δράμας, εκ μέρους και των λοιπών Συνδιοργανωτών, Ευχαριστεί θερμά τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ν.Αμισού, Βώλακα, Εβριτών Ν.Δράμας και τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος, τον Αθλητικό Σύλλογο ΠΑΟΠ Ν.Αμισού, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Δράμας και Θεσσαλονίκης, το ΕΚΑΒ Δράμας, την Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα ΕΔΕΟ, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς στα Μέτρα Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά το τριήμερο παραμονής των δύο Εθνικών αποστολών, τη Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας, το ΚΔΑΠ Πράξη & Θεωρία, το τηλεοπτικό κανάλι STAR Βορείου Ελλάδος, όλους τους Εθελοντές που μας βοήθησαν και κυρίως τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ μας, χωρίς την υποστήριξη των οποίων δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αυτή γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού στην πόλη της Δράμας.
Ως Εθελοντές Αστυνομικοί μέλη της I.P.A. Δράμας, αποδείξαμε έμπρακτα για μια ακόμη φορά ότι βρισκόμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο και ιδίως σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως είναι τα ΑμεΑ, με μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, αλλά και την ουσιαστική στήριξή τους.
 

SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της Φιλίας)
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς
H Γεν. Γραμματέας
     ΕΥΚΑΡΠΙΔΟΥ Ευμορφίλη


πηγή: sportdrama.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια