Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα - Νέες ΟΠΚΕ - Στροφή στα δυτικά προάστια

Αττική δεν είναι μόνο η Αθήνα για την ηγεσία της αστυνομίας και μάλιστα, όχι μόνο δεν είναι αλλά προφανώς αναζητά σε άλλο πεδίο τη μητρόπολη που δημιουργεί και
τροφοδοτεί το έγκλημα.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι εκτός από την προσπάθεια "αποχρωματισμού" του κέντρου της Αθήνας, των Εξαρχείων συμπεριλαμβανομένων, από τις μαύρες κηλίδες που προκαλούν σε καθημερινή βάση και σε ποικίλους τόνους, οι κλοπές, διαρρήξεις, εμπόριο ναρκωτικών κοκ, σε πρώτο πλάνο μπαίνουν τα δυτικά προάστια και οι εγγύς όμορες ζώνες, υπό διαφορετική οπτική.

Στον σκληρό πυρήνα του σχεδίου μπαίνουν οι περιοχές που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη του Κηφισού, στην οποία πολύ σύντομα θ' αναπτυχθούν 16 νέες ΟΠΚΕ (με νέα δικάμπινα οχήματα) και μάλιστα, απερίσπαστες από αλλότρια έργα, προκειμένου ν' αφιερωθούν στους συστηματικούς- οργανωμένους- στοχευμένους ελέγχους κι έρευνες σε δρόμους και σπίτια. Στο τελευταίο επίπεδο σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει όλο το πληροφοριακό περιβάλλον που συγκεντρώνεται για συγκεκριμένες εστίες εκπόρευσης του εγκλήματος, ειδικά εκείνου που σχετίζεται με τις ενέργεις κατά της περιουσίας και φυσικά, τη διακίνηση των ναρκωτικών. 

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η δραστική ενίσχυση με προσωπικό των τμημάτων Ασπροπύργου και Μεγάρων.

Ταυτόχρονα όμως, προβλέπεται να πυκνώσουν οι περιπολίες πάνω στην Κηφισό που αποτελεί το φυσικό πέρασμα των οργανωμένων συμμοριών προς τα υπόλοιπα μήκη και πλάτη του λεκανοπεδίου, ενώ και εδώ εστιάζεται η ουσία του σχεδιασμού, θ' ακολουθηθεί σχέδιο καθημερινής αστυνομικής συμπίεσης με ελέγχους και ένστολη παρουσία, από την Πατησίων προς τον Κηφισό. Πρόκειται για περιοχές, όπως αναφέρουν στο bloko.gr που είχαν ανεξήγητα αφεθεί στο έλεος της εγκληματικότητας, εργατογειτονιές κατά κανόνα, αλλά και στο προνομιακό πεδίο δράσης του ναζιστικού μορφώματος.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ενίσχυση του μεταγωγών -όπως έχει γράψει το bloko.gr- με 200 αστυνομικούς για την πλήρη κι αποκλειστική διαχείριση των μεταγωγών κι εν μέρει φύλαξης των δικαστηρίων, ούτως ώστε ν' αποσπαστεί σημαντικός αριθμός αστυνομικών που δεσμεύεται καθημερινά.



του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια