Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πολίτης ευχαριστεί δημόσια αστυνομικούς του Λιτοχώρου


Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη του bloko.gr: Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή – ευχαριστήριο μήνυμα προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική
Αστυνομία.
   Προ διμήνου περίπου επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Κάστρου Πλαταμώνα, νυχτερινές ώρες έπαθα βλάβη ελαστικού στο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκα. Παρά τις προσπάθειες μου να σταματήσω διερχόμενο οδηγό για βοήθεια, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι που διερχόμενο περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου ανταποκρίθηκε και σταμάτησε. Επειδή η οδική βοήθεια δεν απαντούσε και από την πολύωρη αναμονή δεν αισθανόμουν καλά ενώ μαζί μου βρισκόταν η επίσης ηλικιωμένη και με πολλά προβλήματα υγείας σύζυγός μου, παρακάλεσα τον αστυνομικό να με βοηθήσει να αντικαταστήσω το σκασμένο λάστιχο. Ο φιλότιμος αστυνομικός αν και δίστασε λόγω της στολής που φορούσε, βλέποντας την κατάσταση της υγείας μας επιχείρησε να με βοηθήσει. Ατυχώς όμως κατά τη διάρκεια της αλλαγής το αυτοκίνητο μετακινήθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αστυνομικός στο χέρι του και να καταλήξει στο χειρουργείο.
   Πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι καλούμαι να καταθέσω σε Ε.Δ.Ε. για τον τραυματισμό του αστυνομικού. Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω ποιες είναι οι διαδικασίες της αστυνομίας όταν κάποιος αστυνομικός τραυματίζεται , πρέπει όμως να επισημάνω ότι ο εν λόγω αστυνομικός αφουγκραζόμενος την ανάγκη μου προσφέρθηκε να με βοηθήσει όταν κανείς άλλος γύρω μου δεν ενδιαφέρθηκε. Θεωρώ ότι τέτοιες πράξεις ανθρωπισμού και αλληβοήθειας θα πρέπει να επιβραβεύονται από τις υπηρεσίες της αστυνομίας με ηθικές αμοιβές και σε καμιά περίπτωση να μην αναζητούνται ευθύνες όταν τυχαία συμβαίνουν ατυχήματα σε καταστάσεις με πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη, όπως στην περίπτωση τη δική μου και της συζύγου μου.
    Αξιότιμε κε Υπουργέ, η αυτοδιάθεση και προσπάθεια του νεαρού Αστυνομικού του Τμήματος Λιτοχώρου Πιερίας προσωπικά με γέμισε υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη για την ποιότητα των ανθρώπων που μας υπηρετούν στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και παρακαλώ να δεχθείτε εκ μέρους μου και της συζύγου μου, την παρούσα επιστολή.
   Ευχαριστώ επίσης κ. Καραϊβάζ για τη δημοσίευση.

                              Με τιμή, ΚΑΡΑΜΟΥΧΤΑΡΗΣ Ελευθέριος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια