Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελία από αστυνομικούς του ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου

Παραθέτουμε καταγγελία, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Συνέβη και αυτό στην σύσκεψη του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου με τον τοπικό Αστυνομικό Διευθυντή από την
Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας διαταχθηκαν οι αστυνομικοί να εκτελούν καθήκοντα αλλότρια προς την κυρία αποστολή τους.
Συγκεκριμένα αστυνομικοί που εκτελούν καθήκοντα σκοπού σε κτίρια τα οποία στεγάζουν χίλιους και πλέον παράτυπους μετανάστες, διατάχθηκαν να επιτηρούν - φυλλάσουν και το χώρο στον οποίο βρίσκονται κατασχεμένα οχήματα από διάφορες αστυνομικες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.
Ο αξιωματικός υπηρεσίας, να έχει την όλη ευθύνη για τον χώρο αυτό εκτελώντας και ο ίδιος καθήκοντα αλλότρια στα κύρια καθήκοντά του.
Σε μια εποχή που το μεταναστευτικό είναι σε πλήρη έξαρση και το ελληνικό δημόσιο ξοδεύει μεγάλα χρηματικά πόσα για τις αποσπάσεις των αστυνομικών προς φύλαξη του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., είναι οξύμωρο οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία εκεί να μην ασχολούνται με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την προστασία των ανθρώπων που βρίσκονται έγκλειστοι στο χωρο αλλά να ασχολούνται με τη φύλαξη των κατασχεμένων οχημάτων που δεν ξέρουμε πως βρέθηκαν εκεί.
Ενώ βέβαια τα κατασχεμένα που παράνομα τα έχουν αφήσει εκει καθώς όπως είναι γνωστό ο χώρος έχει παραχωρηθεί στην Ευρωπαΐκη Επιτροπή για το μεταναστευτικό και απαγορεύεται κάθε άλλη χρήση του χώρου αυτού.
Ενώ πρέπει να καταγγείλουμε ότι οι μόλις 20 με 22 Αστυνομικοί ανά 8ωρη βάρδια εργασίας για περίπου 1.000 και παραπάνω κρατουμένους, είναι κάτι ανησυχητικό πολυ, καθώς συνεπάγεται και ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για όλους μας.
Μακάρι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που θα διαβάσουν αυτήν την ανοιχτή επιστολή και καταγγελία μας να αναλάβουν δράση και να ζητήσουν, άμεσα, την ακύρωση αυτών των εντολών του τοπικού Διευθυντή Αστυνομίας Κορινθίας και να μας ενισχύσουν με προσωπικό.

Κόρινθος, 14/10/19
Κατώτεροι Αστυνομικοί ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια