Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα καταφέρετε να πείτε ναι στην άσκηση;



Η σωματική δραστηριότητα, όπως έχουν δείξει πολυάριθμες έρευνες, έχει σημαντικά οφέλη τόσο για τη σωματική, όσο και την ψυχική μας υγεία.

Και για κάθε περίπτωση, η πρόληψη είναι καλύτερη από κάθε είδους θεραπεία. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ενέργεια για να αποκτήσει κάτι που ήδη έχει.

Φυσικά, εκτός από την υγεία, η άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε ένα ωραίο γυμνασμένο σώμα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι για να το αποκτήσουμε δεν θα κάνουμε κάτι για το οποίο βαριόμαστε ή που μας κουράζει.

Αυτό που ουσιαστικά χρειάζεται κάποιος είναι ένα είδους άσκησης που να το κάνει κάθε μέρα, να μην πρέπει να το θυμάται, να μην το βαριέται όταν το κάνει και να μην μπορεί να πει όχι. Να είναι δηλαδή τόσο εύκολο έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να το κάνουμε, να ντρεπόμαστε να βρούμε δικαιολογία για να το αποφύγουμε.

Και τι καλύτερο από 10 κάμψεις την ημέρα ανάμεσα στο χρόνο που χρειάζεται ο  υπολογιστής μας το πρωί για να ανοίξει. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε, εν ολίγοις, να συνδυάσουμε μία δραστηριότητα που κάνουμε κάθε μέρα (άνοιγμα υπολογιστή) με μια επιθυμητή συμπεριφορά (σωματική άσκηση) που είναι τόσο εύκολη ώστε δεν μπορούμε να πούμε όχι.

Και πάλι θα σκεφτείς: Δέκα κάμψεις τι διαφορά μπορούν να κάνουν; Δέκα κάμψεις την ημέρα είναι 300 κάμψεις το μήνα και 3,650 επαναλήψεις το χρόνο.

Αν επιθυμείς να βάλεις  και εσύ την άσκηση στην καθημερινότητα σου, θυμήσου, αναφέρει ο Αντρέας Κωνσταντίνου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, να συμπεριλάβεις δύο πράγματα:
  1. Πρώτον, μια συμπεριφορά που κάνεις κάθε μέρα (άνοιγμα υπολογιστή, πλύσιμο δοντιών, τουαλέτα, ντύσιμο, παπούτσια, χτένισμα, έλεγχος μηνυμάτων, τα παιδιά από το σχολείο,  πείνα, δίψα κλπ) και
  2. Δεύτερον,  οποιαδήποτε άσκηση θα σου είναι αδύνατον να  αρνηθείς ( δέκα κάμψεις, δέκα κοιλιακούς, δέκα βαθιά καθίσματα, δέκα έλξεις, δέκα επαναλήψεις με λάστιχο γυμναστικής ξεκινώντας από τη μυϊκή ομάδα που σου αρέσει, δέκα φορές ανοίγματα χέρια – πόδια κλπ).

Ποιος είναι λοιπόν ο δικός σου συνδυασμός που θα σου είναι αδύνατον να πεις όχι;


Πηγή: diatrofi.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια