Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οκτώ γιατροσόφια της γιαγιάς που αντιμετωπίζουν απλές ασθένειες


Μπορεί το ξεμάτιασμα να μην ξέρουμε εάν όντως λειτουργεί, ωστόσο πολλά από τα γιατροσόφια των γιαγιάδων μας έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορούν να μας ανακουφίσουν από τον πόνο που προκαλούν πολλές απλές ασθένειες.

Έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τις παλιές γιαγιαδίστικες συνταγές:

Το κρυολόγημα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Chest», η κοτόσουπα της γιαγιάς μπορεί να περιέχει μια σειρά από ουσίες με ήπιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Επιπλέον, η θερμότητα μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση της συμφόρησης αυξάνοντας τη ροή της βλέννας.

Τον πονόλαιμο

Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο νόστιμο κυκλοφορεί εκεί έξω, αλλά η γιαγιά είχε δίκιο: Το αλατόνερο μπορεί να ανακουφίσει από τον πονόλαιμο σύμφωνα με την κλινική Mayo. Επίσης, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «American Journal of Preventive Medicine», διαπίστωσε ότι οι γαργάρες μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην πρόληψη λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Τα εγκαύματα

Η γιαγιά είχε πάντα φρέσκο γάλα στην κουζίνα της και πολύ πιθανό να σας έχει μείνει και εσάς αυτή η συνήθεια. «Οι πρωτεΐνες του γάλακτος έχουν αντιφλεγμονώδη δράση», λέει η Arielle Kauvar, διευθύντρια του New York Laser & Skin Care και κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο New York University School of Medicine. Βυθίστε μια πετσέτα σε ένα μπολ με μείγμα από ίση ποσότητα γάλακτος και νερού, ακουμπήστε τις κομπρέσες στην περιοχή για 10-15 λεπτά και πραγματικά θα ανακουφιστείτε.


Η ναυτία

Φτιάξτε τσάι, βάζοντας φέτες φρέσκου τζίντζερ σε βραστό νερό. Προσθέστε λίγη καστανή ζάχαρη και πίνοντάς το θα ανακουφιστείτε από τη ναυτία, υποστηρίζει και o βελονιστής Jeff Gould.

Τα τσιμπήματα

Τρίψτε ένα παγάκι στην περιοχή για να μειώσετε τον κνησμό και το πρήξιμο. Τόσο απλό, τόσο αποτελεσματικό!

Ο πυρετός

Ο πυρετός δεν είναι ο εχθρός. Υποδηλώνει ότι το σώμα μας προσπαθεί να σκοτώσει τον ιό ή τα βακτήρια, λέει ο Deeter. Για να νιώσετε καλύτερα κάντε ένα χλιαρό μπάνιο και βάλτε δροσερές κομπρέσες στο μέτωπο, όπως ακριβώς θα έκανε και η γιαγιά σας.

Ο βήχας

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι 30 λεπτά πριν τον ύπνο μπορεί να μειώσει τον βήχα σε παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης των δύο ετών. Αυτό πιάνει και εμάς, αυτό θα έκανε και η γιαγιά μας.

Έκζεμα και ξηροδερμία

Η βρώμη δεν είναι μόνο για το πρωινό σας. Έρευνα δημοσιευμένη στο «Journal of Drigs in Dermatology», επιβεβαίωσε ότι έχει όντως ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν με τον κνησμό. Γεμίστε, λοιπόν, την μπανιέρα σας με νερό, ρίξτε λίγη βρώμη, απολαύστε το μπάνιο σας για είκοσι λεπτά. Όταν βγείτε θα νιώσετε την επιδερμίδας πιο  ενυδατωμένη από ποτέ.


Πηγή: healthmag.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια