Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρ. Παππάς: Προσωπικά δεδομένα οι φωτογραφίες με τον ναζιστικό χαιρετισμό

Στα χρόνια της νιότης του απέδωσε ο Χρήστος Παππάς τις φωτογραφίες του που χαιρετάει ναζιστικά και ποζάρει μπροστά από εικόνες του Χίτλερ και έκανε λόγο για «ιδεολογικές
αναζητήσεις ενός 20χρονου», που αποτελούν «προσωπικά δεδομένα». 
Ο αποκαλούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης, που κατέθεσε απολογούμενος ότι «πρωτογνώρισα τη Χρυσή Αυγή το 1983», έκανε λόγο για πολιτική δίωξη από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε για κατάχρηση εξουσίας.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκτός από τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για την οποία όμως είπε ότι «ακούστηκε ότι δέχτηκαν επίθεση μέλη της Χρυσής Αυγής, δεν γνωρίζω ακριβώς, ήμουν συγκεντρωμένος στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα».

«Κορυφαίο ποινικό αδίκημα και κορυφαίο αμάρτημα» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και είπε ότι άμεσα ο Μιχαλολιάκος έκλεισε τα γραφεία της οργάνωσης στη Νίκαια, ενώ έκανε λόγο για «αβροφροσύνη» όταν κλήθηκε να εξηγήσει τους επαίνους του σε ομιλία του ενώπιον της Τοπικής Νίκαιας.

Τον τίτλο του υπαρχηγού τον αρνήθηκε, όπως επίσης ότι η οργάνωση είχε τάγματα εφόδου, στρατιωτική δομή και ναζιστικά σύμβολα και έφτασε στο σημείο να πει ότι κακώς φωτογραφίζονταν κάποιοι με τέτοιου είδους σύμβολα, αν και «αυτό δεν αφορά το κόμμα», για να πάρει την απάντηση της προέδρου: «Αφορά όμως τον οπαδό, τον ψηφοφόρο και τα μηνύματα που λαμβάνει». Όσο για τη δική του φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται με τον ανήλικο γιο του να χαιρετούν ναζιστικά, είπε ότι «ήταν Τριώδιο και κάναμε πλάκα».

Πρόεδρος: Δεν είναι όλες οι φωτογραφίες σας παλιές, υπάρχει και μια πρόσφατη, του 2009, που εμφανίζεστε στον τάφο του Μουσολίνι με τον ίδιο χαιρετισμό
Χρ. Παππάς: Είναι τουριστική διέλευση και δεν πήγα μόνο από 'κεί, πέρασα όλη την Ιταλία, από Φλωρεντία, κάτω, πέρασα όλο τον βορρά

Στις 6 Νοεμβρίου η απολογία Μιχαλολιάκου
Στις 6 Νοεμβρίου -αντί για τις 31 Οκτωβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά- θα απολογηθεί ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, για την κατηγορία διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στις 30 Οκτωβρίου θα απολογηθεί ο, ανεξάρτητος πλέον, ευρωβουλευτής Ι. Λαγός.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια