Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρυσοχοΐδης για Μεταναστευτικό: αν συνεχίσουμε έτσι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας


Την πεποίθηση ότι το μεταναστευτικό που αποτελεί ένα πρόβλημα συστημικό, με γεωπολιτική και ανθρωπιστική διάσταση, το οποίο θα συνεχιστεί για δεκαετίες,  εξέφρασε στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το άσυλο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επικρίνοντας την προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

 

«Αντιμετωπίστηκε σαν κάτι έκτακτο, αν συνεχίσουμε σαν την στρουθοκάμηλο να κρύβουμε το πρόβλημα, είναι βέβαιο ότι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι δίπλα μας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «η ακατάπαυστη διαφωνολογία και η παθιασμένη φλυαρία δεν μας αφορά και δεν μας επιτρέπεται».

 

«Ο χρόνος μας κυνηγά γιατί οι βάρκες στο Αιγαίο δεν σταματούν να έρχονται κι όσο περνούν οι μέρες έρχονται και περισσότερες γιατί έτσι έχει αποφασίσει η γείτονα χώρα», είπε στην ομιλία του.

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναπτύσσοντας τους στόχους του συζητούμενου νομοσχεδίου είπε πως είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, η ενσωμάτωση όσων δικαιούνται άσυλο και οι επιστροφές, διαβεβαιώνοντας πως δεν μειώνονται δικαιώματα ή εγγυήσεις. «Παρέχουμε όσα μπορούμε να εξασφαλίσουμε και ζητούμε την κατά το νόμο συμμόρφωσή τους», κατέληξε.

 

Πηγή: ant1news.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια