Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει τον έλεγχο του προσφυγικού στον ΥΦΕΘΑ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικού συντονιστή για το μεταναστευτικό, όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του
πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, για τον καλύτερο συντονισμό των διάφορων υπηρεσιών των υπουργείων που εμπλέκονται στην μετακίνηση και μετεγκατάσταση προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών, ειδικός συντονιστής ορίζεται ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.
Η επιλογή Στεφανή έγινε προφανώς λόγω της εμπειρίας που απέκτησε με το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόγραμμα τη περίοδο του 2016 ,όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε κληθεί ως Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Ειδομένη. Οι επιδόσεις του σ΄ αυτή την αποστολή είχαν μετρήσει πολύ για την επιλογή του στη θέση του Α/ΓΕΣ. Η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση θεωρούσε μάλλον απλή την αντιμετώπιση του προβλήματος έχει ήδη προσγειωθεί στην σκληρή πραγματικότητα. Η αναποτελεσματικότητα της μέχρι στιγμής την οδηγεί σε αλλαγή πορείας και σ΄ αυτή περιλαμβάνεται και η επιλογή του ΥΦΕΘΑ στη θέση του συντονιστή.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια