Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεσηκώθηκαν οι Συμιακοί και έδιωξαν σκάφος ΜΚΟ

Για σχεδιασμούς να δημιουργήσουν hot spot στη Σύμη, για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, εγκαλεί την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο δήμος Σύμης. Η καταγγελία έγινε με επίσημη
ανακοίνωση του αντιδημάρχου Σύμης κ. Νικήτα Γρύλλη στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που προέκυψε τις τελευταίες μέρες.
Στο νησί της Σύμης πάντως επικρατεί κλίμα αγανάκτησης για τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες και η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Ευστρατίου προχθές έριξε λάδι στη φωτιά.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι χθες εμφανίστηκε στο λιμάνι του νησιού σκάφος ισπανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ), γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία κατοίκων στο λιμάνι (τελικά το σκάφος απέπλευσε).
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο κ. Γρύλλης αναφέρει τα εξής:
“Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ευστρατίου, ξέσπασε σε παραλήρημα άνευ προηγουμένου κατά του Δημάρχου Σύμης, προφανώς γιατί χάλασαν τα σχέδιά τους να δημιουργηθεί hot spot στο νησί μας. Τον κ. Ευστρατίου ακολούθησε ο κ. Κρητικός, αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, ο οποίος ανερυθρίαστα μάς έθεσε το δίλημμα: "έχετε μπροστά σας δύο δρόμους, της Μόριας και της Κω".
Τους απαντάμε: Ούτε Μόρια ούτε Κω. Τα σχέδιά σας για τα σπίτια σας. Όχι για το νησί μας. Αν θέλετε να μας μετατρέψετε σε hot spot, ματαιοπονείτε!!!





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια