Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η απόλυτη γύμνια στα τμήματα ασφαλείας - Κλειστά Άγιος Παντελεήμονας και δυτική Αττική

Το πλέον δυσεπίλυτο πρόβλημα που καλείται να λύσει η ηγεσία είναι αυτό της λειψανδρίας. Πραγματικής και εικονικής. Και όσο το πρόβλημα μεγιστοποιείται τόσο
ανακύπτει η ανάγκη αναδιάρθρωσης της αστυνομίας τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών, όσο και κυρίως οργανογράμματος, αλλά και καθηκοντολογίου.

Επί ημερών Τσουβάλα είχε γίνει μία σημαντική προσπάθεια, που όμως, όπως είχε πει τότε ο πρώην αρχηγός, ήταν απλώς μία αρχή. Ένα λιθαράκι προκειμένου οι επόμενες ηγεσίας να πατήσουν πάνω στο εποικοδόμημα ώστε να εξορθολογιστεί πλήρως το σχήμα σε επίπεδο μορφής και ουσίας.

Η υπογραφή Δένδια στην ποσόστωση της ετήσιας διαδικασίας εισαγωγής νέων μελών στην ΕΛΑΣ, με την παράλληλη μαζική έξοδο αστυνομικών υπό το φόβο του ασφαλιστικού αρμαγεδδώνα, έφερε μία πρωτόγνωρη στα χρονικά αριθμητική και μαθηματική απίσχνανση, που συνοδεύτηκε με τη φαινομενολογική (;) λύση του γόρδιου δεσμού, που απέφερε κι επέφερε την κατάργηση ως δια μαγείας πλέον των 6.000 κενών οργανικών θέσεων. Έκτοτε, κάθε χειμώνας ήταν πιο δριμής απ' ότι ο προηγούμενος.

Σήμερα όμως δεν συζητάμε πλέον για αποδυνάμωση αλλά για κατάντια. Και παίρνουμε ως παράδειγμα εκκίνησης το τμήμα ασφάλειας του αγίου Παντελεήμονα. Πως να λειτουργήσει ένα τμήμα σε μία τόσο σημαντική περιοχή με 8 όλους κι όλους ενεργά μάχιμους αστυνομικούς; Είχε σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr 14, αλλά από αυτούς οι τρεις αποχωρούν λόγω εκλογής σε δημοτικά συμβούλια κι άλλοι δύο με μεταθέσεις. Αποτέλεσμα; λουκέτο! 

Τα ίδια πάνω κάτω και στην εξίσου θυρυβώδη δυτική όχθη. Στα 14 τμήματα ασφαλείας οι διαθέσιμοι ανέρχονται σε περίπου 210. Από αυτούς οι 60 απασχολούνται καθημερινά σε μέτρα. Κάντε την επαγωγικά αναγωγική πράξη και δείτε τί απομένει και πως αυτό το απόθεμα μπορεί ν' αξιοποιηθεί.

Φαύλος κύκλος.



του Γιώργου Καραϊβάζ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια