Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντιγριπικός εμβολιασμός: Μελέτη καταδεικνύει τα οφέλη του


Το φθινόπωρο οι ιώσεις παρουσιάζουν έξαρση και όλοι οφείλουμε να πάρουμε τα μέτρα μας, όπως μας συμβουλεύει πάντα ο γιατρός μας.

Κάτι που αποδεικνύεται και πρακτικά πια, με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Human Resources» και μας λέει για τα κοινωνικά οφέλη που έχει ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Οι ερευνητές βρήκαν, λοιπόν, πως μία αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων κατά 1% θα καταλήξει σε 795 λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο. Και θα εξοικονομήσει από το δημόσιο σύστημα υγείας κάπου 14,5 εκατομμύρια ώρες εργασίας.

«Σε οικονομικούς όρους, οι εκτιμήσεις υποδεικνύουν πως κάθε εμβόλιο αποδίδει τουλάχιστον 63 δολάρια σε κοινωνικά επιδόματα, εξαιτίας της μειωμένης θνησιμότητας, και 87 δολάρια σε όρους μειωμένης εργασιακής απουσίας», γράφει η καθηγήτρια Οικονομικών στο Πολιτειακό Πολυτεχνείο της Καλιφόρνια, Corey White.

Τα αποτελέσματά της μελέτης συμφωνούν με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο το 3-11% των πολιτών των ΗΠΑ νοσούν κάθε χρόνο από γρίπη, καταλήγοντας σε 12.000-79.000 θανάτους ετησίως.

Η μελέτη καταλήγει πως τα μεγαλύτερα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά της γρίπης έχουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Και μετά τα άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου.


Πηγή: newsbeast.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια