Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το αμερικάνικο κράτος έδωσε το πράσινο φως για τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Βόρεια Συρία:Π.Ρούπα & Ν.Μαζιώτης μέλη του Ε.Α


Αναδημοσιεύουμε από indymedia
7 Οκτώβρη 2019

 

Ύστερα από μια περίοδο υποκριτικής στάσης του αμερικανικού κράτους απέναντι στους Κούρδους της Β. Συρίας και τους υπόλοιπους επαναστατημένους λαούς της περιοχής τους οποίους υποστήριζε στρατιωτικά ενώ αυτοί έδιναν τη ζωή τους σε μάχες με τον Isis (Ισλαμικό κράτος) και ενώ οι ένοπλες δυνάμεις των επαναστατών γυναικών και αντρών απελευθέρωναν την μια πόλη μετά την άλλη επεκτείνοντας το επαναστατικό εγχείρημα του δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού σε όλη τη Βόρεια Συρία, τα αμερικάνικο καθεστώς δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο δίνοντας το πράσινο φως στο τουρκικό κράτος για στρατιωτική εισβολή στη περιοχή. Είναι η αναμενόμενη εξέλιξη των κρατών και των δολοφονικών στρατιωτικών μηχανισμών τους (έχουμε αναφερθεί σε κείμενά μας στο παρελθόν για την υποκρισία του αμερικανικού κράτους απέναντι στους κούρδους αγωνιστές), είναι η αναμενόμενη εξέλιξη της διπροσωπίας της ‘‘δημοκρατικής’’ Αμερικής και της ‘‘δημοκρατικής’’ Δύσης εν γένει. Είναι αναμενόμενη από την ίδια την ιστορία και από την ευκολία που διαχρονικά οι ‘‘μεγάλες δυνάμεις’’ χρησιμοποιούν τους αγωνιζόμενους λαούς στην σκακιέρα των γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων τους για την επέκταση της ισχύος τους. Και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και για τους ανθρώπους αυτού του τόπου τη στιγμή μάλιστα, που το ελληνικό κράτος για μια ακόμα φορά προσφέρει ‘‘γη και ύδωρ’’ στους αμερικανούς ‘‘συμμάχους’’ του για τις στρατιωτικές τους επεμβάσεις στην περιοχή, γεγονός που διαφημίζεται ως επιτυχία της κυβέρνησης ύστερα από τη συνάντησή της με τον Μ. Πομπέο και την ‘‘αναβαθμισμένη’’ αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα με τη συμφωνία ‘‘αμυντικής συνεργασίας’’.

 

Η στρατιωτική εισβολή τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Β. Συρία θα πνίξει στο αίμα για μια ακόμα φορά την περιοχή, θα πνίξει στο αίμα την Επανάσταση. Απειλείται η ύπαρξη ενός επαναστατικού κοινωνικού εγχειρήματος που θα έπρεπε να αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους καταπιεσμένους λαούς, παράδειγμα απελευθέρωσης όλων των ανθρώπων, υπόδειγμα ελευθερίας για τη ‘‘δημοκρατική’’ Δύση. Απειλείται η Επανάσταση στη Ροζάβα, η Επανάσταση της εποχής μας.

 

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΚΟΚΡΑΤΕΣ

 

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ - Β.ΣΥΡΙΑ

 

 ΖΉΤΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

 

Πόλα Ρούπα & Νίκος Μαζιώτης

 

μέλη του Επαναστατικού Αγώνα


πηγή: athens.indymedia.org



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια