Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση στα ΜΑΤ

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη επιτεθήκαμε στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν στρατοπεδεύσει στην οδό Καλλιδρομίου από τις 26 Αυγούστου. Είκοσι
σύντροφοι και συντρόφισσες σε δυο υποομάδες, καταφέραμε να προσεγγίσουμε τους μπάτσους συντονισμένα από δυο σημεία, αιφνιδιάζοντάς τους και κάνοντάς τους να τραπούν σε άτακτη φυγή και να εγκαταλήψουν το πόστο τους. Αφού αποχώρησε όλη η ομάδα από το σημείο, η δράση ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί. Αποδείξαμε ότι όση στρατιωτική ισχύ κι αν προβάλει το κράτος με σκοπό την ισοπέδωση των δομών του αγώνα, ο κόσμος της αντίστασης θα βρίσκει πάντα τρόπους να επιφέρει αδιάκοπα πλήγματα στα όργανά του.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή και την καπιταλιστική επέλαση στη γειτονιά των Εξαρχείων και σ’ όλη την επικράτεια. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις, οι εκκενώσεις καταλήψεων, οι βίαιες διώξεις συντρόφων, προσφύγων και μεταναστών δεν έμειναν και δεν γίνεται να μένουν αναπάντητες. Από τις πρώτες μέρες της απόπειρας κατοχής των Εξαρχείων, με μια σειρά μαζικών επιθετικών ενεργειών εκφράστηκε η δυναμική της άμεσης σύγκρουσης. Μ’ αυτό το πνεύμα αποφασιστικότητας των εξεγερμένων, συνεχίζουμε με ακόρεστη διάθεση μέχρι την εκδίωξη των κρατικών δολοφόνων.
Η μάχη των Εξαρχείων θα είναι μια σύγκρουση διαρκείας, ένας πόλεμος φθοράς ανάμεσα σε δυο κόσμους ασυμβίβαστους, των καταπιεσμένων και των καταπιεστών. Κάθε δράση, κάθε μορφή αντίστασης, κάθε κινητοποίηση, κάθε στήριξη που μπορεί να προσφέρει ο καθένας στον αγώνα για την ελευθερία, αποτελεί οδόφραγμα ενάντια στην κυριαρχία της καταστολής. Εμείς ως αναρχικοί έτσι κι αλλιώς έχουμε πάρει θέσεις μάχης και δεν θα τις εγκαταλήψουμε, όσο κι αν «γαυγίζει» το κράτος.
Τα Εξάρχεια ήταν και θα παραμείνουν το μεγάλο σπίτι της συνεχούς εξέγερσης. Για την καταστροφή κάθε εξουσίας.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,
ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΑναρχικοί/ές