Η νέα ΔΕΛΤΑ δεν θα είναι ΔΕΛΤΑ αλλά ΟΠΚΕ

Αλλαγή στρατηγικών στην ΕΛΑΣ. Η ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τουλάχιστον για το διαφαινόμενο επόμενο χρονικό διάστημα οδηγείται στις
καλένδες. Και αντ' αυτής, η νέα ταχυκίνητη- μηχανοκίνητη δύναμη της αστυνομίας θα υπαχθεί στην ασφάλεια Αττικής και υπό την αιγίδα της ΟΠΚΕ.

Η επιλογή φαίνεται να υπαγορεύτηκε σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr  μετά από ορθολογιστική επεξεργασία δεδομένων και υπό το πρίσμα πως τα καθήκοντα που θ' αναλάμβανε η ΔΕΛΤΑ περιλαμβάνονται σε εκείνα που με τα οποία επιφορτίζεται η ΟΠΚΕ, ενώ τα καθήκοντα της ΟΠΚΕ δεν θα τα εκτελούσαν στο σύνολο τους οι της ΔΕΛΤΑ. Συνεπώς, μ' ένα σμπάρο δύο τριγόνια.

Η εκπαίδευση των 50 αστυνομικών που έχουν επιλεγεί βρίσκεται σχεδόν στο τελικό της στάδιο καθώς επίκειται η ... δική τους διαβολοβδομάδα από στελέχη της ΕΚΑΜ και πολύ σύντομα και σύντονα αναμένεται να γίνει η επίσημη πρεμιέρα τους στους δρόμους ως αναβάτες διαφορετικών ομάδων με τα γνωστά δίκυκλα που χρησιμοποιούσε η ΔΕΛΤΑ (παπάκια- suzuki 200άρια), αλλά και μ' εξοπλισμό μεταξύ των οποίων και σπαστά ΜΡ5.

Την  ίδια ώρα έτοιμες για έξοδο είναι οι 16 νεοσύστατες ΟΠΚΕ που συγκροτήθηκαν με σχεδόν αποκλειστική περιοχή ευθύνης την αστυνόμευση της δυτικής Αττικής και άλλων δύο που θα διατίθενται στο κέντρο της Αθήνας, ούτως ώστε μαζί με τις 5 μηχανοκίνητες ομάδες, συν τους Πάνθηρες της ΥΜΕΤ, να δημιουργεί ένα ευέλικτο, δυναμικό, ισχυρού πυρός πλέγμα ασφάλειας (καταστολή- αποτροπή) στα σημεία που μαστίζονται από τον εφιάλτη της εγκληματικότητας.του Γιώργου Καραϊβάζ