Απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές μυρωδιές στην κουζίνα


Η κουζίνα είναι ένα από κυρίαρχα δωμάτια του σπιτιού. Εκεί μπορεί να περνάμε και τις περισσότερες ώρες της ημέρας, καθώς εκεί μαγειρεύουμε και τρώμε.

Ωστόσο, μπορεί να «γεννηθούν» και διάφορες δυσάρεστες μυρωδιές εκεί μέσα που καλό είναι να έχουμε τον τρόπο να περιορίσουμε. Διότι δεν είναι απλά ένα από τα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού. Είναι η κουζίνα μας και πρέπει να μυρίζει όμορφα.

Δείτε παρακάτω πώς να αντιμετωπίσετε κάποιες από αυτές:

Η μυρωδιά των ψαριών

Αν ανησυχείτε για το ότι η μυρωδιά των ψαριών μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια σας και μετά το μαγείρεμα, τότε κάντε το εξής: κόψτε ένα λεμόνι σε φέτες, τρίψτε το στα χέρια σας και στη συνέχεια ασχοληθείτε με τα ψάρια. Όταν τελειώσετε το μαγείρεμα, η μυρωδιά θα έχει φύγει με ένα πλύσιμο.

Ο κάδος απορριμμάτων

Το αρνητικό σημείο κάθε κουζίνας είναι ο κάδος απορριμμάτων. Αν δεν αντέχετε τη μυρωδιά του και θέλετε να την περιορίσετε, τότε κάθε φορά που αλλάζετε σακούλα να ραντίζετε τη βάση του με λίγη σόδα. Θα κάνει δουλειά.

Η οσμή του τηγανιού

Την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε κάτι και η μυρωδιά του τηγανιού και του λαδιού που έχει χρησιμοποιηθεί κάνει άσχημη την ατμόσφαιρα σκεφτείτε το εξής: κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος βάλτε ξύδι μέσα σε ένα μπολ και αφήστε το δίπλα στο τηγάνι σας. Το μπολ αυτό θα ενσωματώσει όλη την αρνητική μυρωδιά.

Το πολυχρησιμοποιημένο πλυντήριο πιάτων

Όσο πιο πολύ έχει χρησιμοποιηθεί ένα πλυντήριο πιάτων, τόσο πιθανότερο είναι να έχει άσχημη μυρωδιά, καθώς ένα σημείο του έχει συσσωρεύσει πολλές άσχημες μυρωδιές των πιάτων που έχουν πλυθεί εκεί. Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας στο κάτω μέρος του πλυντηρίου προκειμένου να τρέξει μαζί με το ξέβγαλμα των πιάτων. Αν δεν έχει αποτέλεσμα κάτι τέτοιο, τότε προσθέστε ένα φλιτζάνι από χυμό λεμονιού στο δοχείο του απορρυπαντικού κάθε φορά που βάζετε ένα πλυντήριο.


Πηγή: itrofi.gr