Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το δικαστήριο «χαϊδεύει» τους νεοναζί στις απολογίες τους με τα τερατώδη ψέματα και τις κραυγαλέες αντιφάσεις

Οταν η σύνθεση του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας αποφάσισε (στη μέση της σχετικής διαδικασίας) να αποβάλει την πολιτική αγωγή από τη διαδικασία των απολογιών των κατηγορούμενων, αποκλείοντάς την από τη δυνατότητα να υποβάλλει )διά της προέδρου, όπως προβλέπεται) ερωτήσεις στους απολογούμενους νεοναζιστές, μιλήσαμε για περίεργη απόφαση, η οποία δεν εδράζεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αυτή η κριτική μας δεν προήλθε από κάποια διάθεση μεμψιμοιρίας ή τυπολατρικής αποδοχής του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.  Διείδαμε τι θα συμβεί κατά την εξέταση των υπόλοιπων χρυσαυγιτών και ιδιαίτερα των 18 πρώην βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος.
 
Ας κάνουμε, λοιπόν, έναν απολογισμό των εξελίξεων μετά από αυτή την απόφαση του δικαστηρίου.
 
Μέχρι τις 25 του Σεπτέμβρη, που το δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να υποβάλλουν, μέσω της προέδρου, ερωτήσεις στους χρυσαυγίτες, οι συνήγοροι είχαν υποβάλει ερωτήσεις σε 31 απ’ αυτούς. Σε 18 που κατηγορούνται για τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, σε 5 που κατηγορούνται για τις απόπειρες δολοφονίας των αιγύπτιων ψαράδων, σε 3 που κατηγορούνται για τις απόπειρες δολοφονίας των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και σε 5 που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Από τις απολογίες των δύο στυγνών δολοφόνων του πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, Στεργιόπουλου και Λιακόπουλου, από την πολιτική αγωγή αφαιρέθηκε το δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων και οι νεοναζιστές της ΧΑ εξετάζονται μόνο από το δικαστήριο και τους εισαγγελείς.
 
Από τότε, η εξέταση των κατηγορούμενων νεοναζιστών πήρε χαρακτάρα ρουτίνας, καθώς δεν αναδεικνύονται όλες οι αντιφάσεις ανάμεσα σ’ αυτά που είχαν καταθέσει στις δύο τακτικές ανακρίτριες και σ’ αυτά που ισχυρίζονται στο ακροατήριο. Οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονται αυτή την έλλειψη και επειδή ως κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να λένε ψέματα, αρνούνται τα πάντα με χοντροκομμένο τρόπο.
 
Ποιο είναι το αποτέλεσμα απ’ αυτή τη ρουτινιάρικη εξέταση των χρυσαυγιτών κατά τις απολογίες τους; Οτι δε θα μπορεί κανείς στη συνέχεια να επικαλεστεί τις απροκάλυπτες αντιφάσεις τους. Οπότε προκύπτει το ερώτημα: ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην ετυμηγορία των δικαστών, ιδιαίτερα για αρκετούς από τους πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος;
 
Οι χρυσαυγίτες περνούν τη φάση των απολογιών τους αβρόχοις ποσίν. Είναι πραγματικά φοβερό (πώς να το κάνουμε;) να ρωτιούνται οι κατηγορούμενοι αν γνωρίζουν τα τάγματα εφόδου ή «τα παιδιά με τα μαύρα ρούχα» (που είναι η… ποιητική έκφραση των νεοναζιστών για τα τάγματα εφόδου), να απαντούν ότι δε γνωρίζουν ή ότι δεν έχουν ακούσει κάτι σχετικό μέσα στη ΧΑ και οι δικαστές να μη συνεχίζουν τις ερωτήσεις, διαβάζοντάς τους αποσπάσματα από τις απολογίες τους ή αποσπάσματα από τα Αναγνωστέα Εγγραφα, που διαψεύδουν πλήρως τον όψιμο ισχυρισμό τους και τους καταδεικνύουν ως αμετανόητους και προκλητικούς νεοναζιστές.
 
Είναι επίσης φοβερό, να ρωτιούνται για τον εθνικοσοσιαλισμό και ψευδόμενοι με προκλητικό τρόπο να αρνούνται ότι αποτελοούσε και εξακολουθεί να αποτελεί την ιδεολογία της ΧΑ. Και να το τερματίζουν, ισχυριζόμενοι πως αν ζούσαν το 1940-1944 θα πολεμούσαν εναντίον των ναζιστών κατακτητών!
 
Κατά τη γνώμη μας, έχει καταστεί φανερό πως αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ακροαματική διαδικασία με τις απολογίες των κατηγορούμενων νεοναζιστών, που ψεύδονται τόσο χοντροκομμένα, αντιμετωπίζοντας τους δικαστές, τους διάδικους και τους δημοσιογράφους που καλύπτουμε τη δίκη σανΧαχόλους, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι δικαστές έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τη δίκη στην έξοδο από το τέλμα που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφασή τους να μην επιτρέπουν στους συνήγορους της πολιτικής αγωγής να υποβάλλουν ερωτήσεις στους κατηγορούμενους.
 
Πάντα εθνικοσοσιαλιστές
 
Εχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας στην πληθώρα των στοιχείων που παερουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, τα οποία αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η ιδεολογία της ΧΑ είναι ο εθνικοσοσιαλισμός, ο οποίος αποτελεί το κίνητρο για την εγκληματική δράση που ανέπτυξε (με οργανωμένο τρόπο και στρατιωτική ιεραρχία και πειθαρχία). Αναφερθήκαμε ιδιαίτερα στα Αναγνωστέα Εγγραφα 327 και 331, του φίρερ Μιχαλολιάκου και της κόρης του, που αποδεικνύουν ότι είναι αμετανόητοι εθνικοσοσιαλιστές.
 
Ολα αυτά επιβεβαιώνονται και από πρόσφατα δημοσιεύματα στη νέα τους ιστοσελίδα, τα οποία εγκωμιάζουν «τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες» και τους Χίτες που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατακτητές, καθώς και από ένα πολύ προκλητικό δημοσίευμα του φίρερ στη φασιστοφυλλάδα τους.
 
Σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των νεοναζιστών, με ημερομηνία 13 Οκτώβρη του 2019, με τίτλο «Δραστηριότητες Τοπικών Οργανώσεων: Πειραιάς» διαβάζουμε: «Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συνεισφορά του Μετώπου Νεολαίας στους αγώνες της Χρυσής Αυγής, αλλά και τα “παιδιά με τις μαύρες μπλούζες“ που μάχονται καθημερινώς εμπνεόμενοι από τον ίδιο τον Αρχηγό τους». Αυτός που μιλάει είναι ένας νεολαίος νεοναζιστής, του οποίου παρατίθενται μόνο τα αρχικά, ενώ στη φωτογραφία έχει μουντζουρωθεί το πρόσωπο για να μην αναγνωρίζεται (αυτή είναι η νέα τακτική της συμμορίας). Και βέβαια, «τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες» είναι τα τάγματα εφόδου, τα οποία καθοδηγούνται από τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο.
 
Στην ιστοσελίδα τους δίνουν και παίρνουν τα εθνικοσοσιαλιστικής αναφοράς δημοσιεύματα, όμως τα νεοναζιστικά θρασίμια στις απολογίες τους -και στην ανάκριση και στο δικαστήριο- αρνούνται τα πάντα και καταδικάζουν την εγκληματική βία που άσκησαν, προκειμένου να σώσουν το σαρκίο τους.
 
Στη νεοναζιστική ιστοσελίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ», με ημερομηνία 30.9.2019, διαβάζουμε: «Συμμορίτες αποκαλούσαν τους Χίτες και αρχιεγκληματία τον Ηρωα Πάνο Κατσαρέα».
 
Οι Χίτες ήταν το γνωστό δωσιλογικό στρατιωτικό σώμα, ενώ ο Πάνος Κατσαρέας ήταν από τα γκεσέμια των Ταγμάτων Ασφαλείας στη Λακωνία. Ως στέλεχος των δωσιλογικών Ταγμάτων πήρε μέρος μόνο σε μάχες ενάντια στους αντάρτες του ΕΛΑΣ, ενώ μετά την απελευθέρωση, τον Ιούνη του 1946, ίδρυσε  τις Εθνικές Αντικομμουνιστικές Ομάδες Κυνηγών (ΕΑΟΚ), τάγματα θανάτου που εφάρμοσαν τη «λευκή τρομοκρατία» στη Λακωνία, τη Μεσσηνία και εν μέρει την Αρκαδία, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως αμάχους, συγγενείς ανταρτών.
 
Οταν ακόμα και τώρα, διαρκούσης της δίκης, υπερασπίζονται ανοιχτά τα δωσιλογικά σώματα (είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο φίρερ, σε ομιλία του Σπάρτη, καμάρωνε για τον πατέρα του που ήταν ταγματασφαλίτης), μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόση αξία έχουν οι υποκριτικές και ψευδείς διαβεβαιώσεις τους ότι αν ζούσαν την περίοδο της ναζιφασιστικής Κατοχής και ήταν σε ηλικία για να κρατήσουν όπλο, θα πολεμούσαν ενάντια στους κατακτητές. Θα ήταν κι αυτοί μέλη των δωσιλογικών ταγμάτων θανάτου, των συμμοριών που τρομοκρατούσαν τον άμαχο πληθυσμό και πολεμούσαν ενάντια στην Αντίσταση, όπως ακριβώς οι πολιτικοϊδεολογικοί τους πρόγονοι, τους οποίους περιβάλλουν με κάθε τιμή.
 
Γι' αυτό και είναι εξοργιστικό να γίνεται ανεκτή η παρέλαση των απολογούμενων χρυσαυγιτών στο δικαστήριο, που αποκηρύσσουν τον εθνικοσοσιαλισμό ως κάτι το κατακριτέο, που είναι έξω από την ιδεολογία τους, η οποία υποτίθεται πως είναι ο «λαϊκός εθνικισμός», επειδή τους έχουν δασκαλέψει να το κάνουν για να μη χρεωθούν τον εθνικοσοσιαλισμό ως κίνητρο στην εγκληματική τους δράση. Είναι εξοργιστικό να τους ακούς να δηλώνουν άγνοια για τα τάγματα εφόδου και την ίδια στιγμή να διαβάζεις στα βρομομέσα τους ύμνους «στα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες».
 
Μέλη που βαφτίζονται υποστηρικτές
 
Εξίσου εξοργιστικό είναι ν' ακούς εξέχοντα στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας να δηλώνουν… απλοί υποστηρικτές και να λένε «φίδια» στο δικαστήριο.
 
Ενας απ' αυτούς είναι ο Ν. Αποστόλου, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση. Ο Αποστόλου υπήρξε στέλεχος της ΧΑ, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι στις 15:04:53 της 18ης Σεπτέμβρη του 2013 άρχισε η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του από την Ασφάλεια. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε στις 00:04 -00:05 της 18ης Σεπτέμβρη του 2013. Ο χρόνος που μεσολάβησε ανάμεσα στη δολοφονία του Φύσσα και την έναρξη της τηλεφωνικής παρακολούθησης του Αποστόλου ήταν μόνο 15 ώρες. Αν ο Αποστόλου ήταν ένας απλός υποστηρικτής, όπως εκ των υστέρων ισχυρίζεται, η Ασφάλεια δε θα τον γνώριζε και δε θα έθετε υπό παρακολούθηση την τηλεφωνική του σύνδεση 15 μόλις ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τη δολοφονία του Φύσσα δεν παρακολουθούσαν όλα τα μέλη της ΧΑ, αλλά μόνο τα γνωστά στελέχη της. Παραπέρα. Ο Αποστόλου, όπως και άλλα στελέχη της ΧΑ τύπου Πατέλη, Καζαντζόγλου και Πανταζή, αλλά και οι βουλευτάδες της, ακόμα και ο ίδιος ο φίρερ, πίστευαν ότι και μετά από τη δολοφονία του Φύσσα δε θα τους ακουμπήσουν οι διωκτικοί μηχανισμοί, ότι θα συνεχίσουν να χαίρουν της ασυλίας που έχαιραν προηγουμένως κατά την ανάπτυξη της εγκληματικής τους δράσης. Γι’ αυτό και τις πρώτες δέκα μέρες μίλαγαν ανοιχτά στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, κρατούσαν σοβαρά αρχεία στα σπίτια τους (όπως τα Αναγνωστέα Εγγραφα που τους ενοχοποιούν απόλυτα ως ντούρους εθνικοσοσιαλιστές και μέλη επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης).
 
Ο Αποστόλου «κελαηδάει» στο τηλέφωνο συνομιλώντας με άλλους χρυσαυγίτες. Και είναι ενήμερος για πολλά. Ας θυμηθούμε μερικές από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, όπως απομαγνητοφωνήθηκαν και περιλαμβάνονται στο φάκελο της δικογραφίας.
 
Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013, ο Αποστόλου συνομιλεί με άλλον χρυσαυγίτη στις 17:02:00 και για 4’:33“. Η συνομιλία αυτή καταγράφηκε στο έγγραφο με κωδικό 14392, στο οποίο αναφέρονται οι αριθμοί και των δύο τηλεφώνων. Ο Αποστόλου διαψεύδει καταρχάς ότι ο ο Ρουπακιάς έδρασε ορμώμενος από γηπεδικές διαφορές. Διαβάστε το διάλογο:
 
Συνομιλητής: Ποιος είναι, αφού λένε ότι το θέμα ξεκίνησε από γηπεδικά;
 
Ν. Αποστόλου: Μαλάκα, πρόφαση είναι αυτό. Ολυμπιακός ο ένας, Ολυμπιακός και ο άλλος. Και ο πατέρας της μικρής (σ.σ. εννοεί την κόρη του Ρουπακιά) ήταν Ολυμπιακός και αυτός ο πούστης ήταν Ολυμπιακός».
 
Το ίδιο πράγμα ο Αποστόλου το επανέλαβε και σε άλλους χρυσαυγίτες συνομιλητές του. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών ζήτησαν να διαβαστούν μερικοί (όχι όλοι) κωδικοί των συνδιαλέξεων του Αποστόλου. Δεν συμπεριέλαβαν, όμως, αυτόν τον κωδικό και περιορίστηκαν να αναφέρουν -με απολογητικό ύφος- ότι οι ισχυρισμοί του Αποστόλου είναι αναληθείς! Οπως θα δούμε στη συνέχεια, αν ήταν πράγματι για γηπεδικούς λόγους η δολοφονία του Π. Φύσσα από τον Ρουπακιά, δε θα «τρελλαίνονταν» στα τηλέφωνα με τον δολοφόνο Ρουπακιά και τη γυναίκα του ο Πατέλης και ο Λαγός, επί μισή μέρα, από τις 00:09’ της 18ης Σεπτέμβρη μέχρι τις 12:37 της ίδιας ημέρας. Αυτές οι συνομιλίες κράτησαν δεκάδες λεπτά και προφανώς επεδίωκαν να επιβάλουν στον Ρουπακιά να πάρει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πάνω του και να μη μπλέξει τη ΧΑ.
 
Ο Αποστόλου απαντά αρνητικά και στο ερώτημα αν ο Ρουπακιάς έδρασε προσωπικά. Παραθέτουμε ένα μεγάλο απόσπασμα από συνομιλία του στις 20 Σεπτέμβρη του 2013, η οποία άρχισε στις 17:26:21 και διήρκησε 10’:36’’:
 
Συνομιλητής: Ε, τον μαλάκα (σ.σ. εννοεί τον Ρουπακιά).
 
Ν. Αποστόλου: Καλά τον έκανε. Μπράβο του. Τον ψάχναμε τόσο καιρό.
 
Συνομιλητής: Εχουν καταγράψει στο κινητό τη δολοφονία.
 
Ν. Αποστόλου: Ποιοι τον έχουν καταγράψει;
 
Συνομιλητής: Αυτόπτες μάρτυρες.
 
 
Ν. Αποστόλου: Κατεβήκαμε μετά με το Δεβελέκο και τον Μάκη (σ.σ. εννοεί τον Μπαρέκα, υπεύθυνο της ΤΟ Πειραιά) και τον ψάχναμε στο Περιβολάκι της Νίκαιας.
 
 
Συνομιλητής: Λέει ο … (σ.σ. εννοεί προστατευόμενο μάρτυρα) ότι ενημέρωσαν το μεγαλοστέλεχος της Νίκαιας (σ.σ. προφανώς εννοεί τον Γ. Πατέλη). Αυτός πήρε βουλευτή (σ.σ. εννοεί τον Λαγό) και αυτός τον Μιχαλολιάκο και αυτός πήγε και τον σκότωσε.
 
Ν. Αποστόλου: Ναι μωρέ, αυτό, εντάξει είναι η ιεραρχία. Για να κάνεις κάτι παίρνεις τον Γιάννη (σ.σ. Λαγό), το λέει στον μεγάλο και θα δώσει το ΟΚ ο μεγάλος» (σ.σ., ο φίρερ Μιχαλολιάκος).
 
Αυτές οι τηλεφωνικές αποκαλύψεις του Αποστόλου, που δεν περίμενε, όπως και οι συνομιλητές του, ότι τους έχουν θέσει υπό παρακολούθηση (μιλάμε για την περίοδο από 18 μέχρι 26 Σεπτέμβρη), ενόχλησαν πολύ τον φίρερ, τα στελέχη του πολιτικού συμβουλίου της ΧΑ και άλλα στελέχη, όπως τον Αγγο, τον Μπαρέκα και άλλους, και βάλθηκαν να απαξιώσουν τον Αποστόλου.
 
Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Αποστόλου ήταν στέλεχος με γνώση και όχι κάποιος… μυθομανής υποστηρικτής που… περιαυτολογούσε για να δείξει ότι ήταν σπουδαίος.
 
Το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη του 2013 έγινε στο Μοναστηράκι σύγκρουση Ελλήνων και Αλβανών, στην οποία τραυματίστηκαν τέσσερις Αλβανοί και δύο Ιταλοί. Την επομένη υπήρξε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των Νέων. Γι’ αυτή τη σύγκρουση μίλησε ο Αποστόλου στις 3μμ της 18ης Σεπτέμβρη του 2013 και αποκάλυψε ότι έγινε μεταξύ χρυσαυγιτών και Αλβανών. Στην ίδια συνομιλία, ο συνομιλητής του ακούγεται να λέει, ότι «και αυτός ο Κίλαχ (σ.σ. Killah P ήταν το όνομα του Παύλου Φύσσα στη hip hop σκηνή) ήταν γνωστός και αναρχοάπλυτος». Και άλλος χρυσαυγίτης ομολογεί ότι στη ΧΑ γνώριζαν τον Παύλο Φύσσα και επιβεβαιώνει απόλυτα τον Αποστόλου, που σε άλλες συνομιλίες ομολογεί ότι τον έψαχναν εδώ και καιρό και ότι μια φορά τον έψαχνε ο Αποστόλου μαζί με τον Μπαρέκα και τον Δεβελέκο.
 
Στις 4:15 της 18ης Σεπτέμβρη του 2013 συνελήφθη από την Κρατική Ασφάλεια Αθήνας ο Μπαρέκας, γιατί στα γραφεία της Τοπικής Πειραιά της ΧΑ βρέθηκε πτυσσόμενο γκλοπ. Στις 22:04:48 της 18ης Σεπτέμβρη μίλησε ξανά με εκείνον που είχε μιλήσει στις 15:04:53, ο οποίος γνώριζε τον Φύσσα. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι ο Φύσσας ήταν γνωστός στη ΧΑ και είχε στοχοποιηθεί από τους νεοναζιστές. Σ’ αυτή τη συνομιλία, ο συνομιλητής αναφέρει στον Αποστόλου ως νέο ότι τον Μάκη (Μπαρέκα) πρέπει να τον έχουν στην Ασφάλεια. Ο Αποστόλου του απάντησε ότι τον πήραν γιατί του βρήκαν «ένα δικό μας πτυσσόμενο γκλοπ», ενώ σε ερώτηση του συνομιλητή «πού το βρήκαν;», ο Αποστόλου απάντησε με γνώση ότι το βρήκαν μέσα σε συρτάρι των γραφείων. Ο… απλός υποστηρικτής Αποστόλου γνώριζε κάθε λεπτομέρεια για ένα γεγονός που δεν είχε δημοσιευθεί πουθενά. Προφανώς, ως στέλεχος της ΧΑ, είχε ενημερωθεί από άλλο στέλεχος της Αθήνας ή του Πειραιά.
 
Ο Αποστόλου μίλησε επίσης με τη γυναίκα του (περισσότερες από μία φορές). Και αυτές οι συνομιλίες καταγράφηκαν. Σε μία απ’ αυτές η γυναίκα του του λέει «τα μάζεψα όλα από το ψυγείο γιατί είσαι μέλος και όχι υποστηρικτής»! «Εσένα δε σε ξεπλένει τίποτα που είσαι μέλος και όχι υποστηρικτής», λέει στον Αποστόλου η γυναίκα του και συμπληρώνει: «Κανόνισε να μου τους φέρεις στο σπίτι»! Εκείνος με αγωνία τη ρωτάει αν τα πέταξε όλα. Τη συμβουλεύει ότι αν πάνε στο σπίτι, να τους πει ότι δεν ξέρει τίποτα και ότι ποτέ δεν την πήρε μαζί του στα γραφεία. Η συμβουλή αυτή του Αποστόλου στη γυναίκα του, θυμίζει τις συμβουλές του Μιχαλολιάκου, του Λαγού και του Κασιδιάρη προς τον Δεβελέκο, ότι αν τον καλέσουν στην Ασφάλεια και τον ρωτήσουν για τον Ρουπακιά, να τους απαντήσει ότι δεν τον ξέρεις γιατί ασχολείται (ο Δεβελέκος) με τα Κεντρικά και με τη Νεολαία.
 
Ο Αποστόλου ζήτησε από τη γυναίκα του να επικοινωνήσει με τη μάνα του και να της πει να πετάξει τα αυτοκόλλητα με τον Χίτλερ, τις αφίσες «και αυτά». Η γυναίκα του του απάντησε ότι μίλησε με τη μάνα του, η οποία την ενημέρωσε ότι τα πέταξε όλα. Ανήσυχος ο Αποστόλου ανέφερε στη γυναίκα ότι στο πατρικό του έχει κάποια μαχαίρια και πτυσσόμενα (σ.σ. γκλοπ ή/και στιλέτα)! Ο απλός… υποστηρικτής όλ’ αυτά.
 
Δε χρειάζεται να παραθέσουμε άλλα στοιχεία. Φάνηκε καθαρά ότι ο Αποστόλου δεν ήταν κάποιος τυχάρπαστος, αλλά σημαίνον στέλεχος της ΧΑ, με υψηλή δικτύωση. Οταν έγινε γνωστό ότι οι συνομιλίες συμβάλλουν σημαντικά, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, στην καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης όσο και των μελών της, μη εξαιρούμενου του φίρερ Μιχαλολιάκου και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, τους έζωσαν τα φίδια. Και ανάγκασαν τον Αποστόλου να καταθέσει αυτοεξευτελιζόμενος στην απολογία του στις ανακρίτριες, ότι όλα όσα ειπώθηκαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες είναι μυθεύματα και ότι τα έλεγε για να εμφανιστεί ότι ήταν σημαίνον πρόσωπο. Τα ίδια επανέλαβε στην απολογία του στο δικαστήριο, στην ίδια -κάθε άλλο παρά πεισιτική- γραμμή κινήθηκαν ο συνήγορός του και οι συγκατηγορούμενοί του.
 
Υποχρέωσαν τον Αποστόλου, όπως και όλους τους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες, να ισχυρίζονται ότι είναι υποστηρικτές και όχι μέλη της ΧΑ, για να μπορέσει ο Μιχαλολιάκος να ισχυριστεί ότι δε γνώριζε τους «υποστηρικτές» που κατηγορούνται για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας, ότι αυτά ήταν δικές τους πρωτοβουλίες, για τις οποίες ο ίδιος δεν μπορεί να έχει καμιά ποινική ευθύνη.
 
Γεράσιμος Λιόντος

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια