Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέτρος Κωνσταντίνου: Χρυσοχοίδης Μπακογιάνης συνεχίζουν τις εκκενώσεις κρατώντας το "χάρτη Κασιδιάρη"

Σε νέα εκκένωση κατάληψης στέγης προσφύγων στα Εξάρχεια προχώρησε σήμερα ο Χρυσοχοίδης σε συνεργασία με τον Μπακογιάννη υλοποιώντας άλλο ένα βήμα του "χάρτη Κασιδιάρη" που έχει υποβάλει μηνύσεις σε υπό κατάληψη κτίρια.
Επιλέγουν τις μέρες που συζητάνε στη Βουλή το "αναπτυξιακό" έκτρωμα που ξεπουλάει σε ιδιώτες εργολάβους την καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων που προχωράνε σε απεργίες στους Δήμους και έχουν το θράσος να μιλάνε.
Τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ την ώρα που ξεσπιτώνουν ξανά μωρομανες και βρέφη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων ενώ πετούν λάσπη στο κίνημα αλληλεγγύης.
Εδειξαν κάτι άραγε απο τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ...στο κάμπ με τις σκηνές στη Κόρινθο;
Τους αφιερώνουμε το τί έγραψε ο Γ.Τσιάκαλος μετα την επίσκεψη στο καμπ Κορίνθου μαζί με τον φωτορεπόρτερ Αλέξανδρο Σταματίου:
"Στο στρατόπεδο της Κορίνθου, όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες από πολλά μέρη (και αυτοί/ές της κατάληψης του 5ου Γυμνασίου), η κατάσταση είναι πολύ άσχημη:
Το νερό λίγο, ποτέ ζεστό και καμιά δυνατότητα να το ζεστάνεις.
Χωρίς πλυντήρια ρούχων ούτε άλλες δυνατότητες να πλύνεις, χωρίς ψυγεία (με αποτέλεσμα, μαζική δηλητηρίαση πριν μερικές μέρες), χωρίς βρεφικό γάλα, χωρίς είδη υγιεινής και καθαριότητας, χωρίς πάνες και πάμπερς, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρό.
Πολύ κρύο τη νύχτα, άνθρωπο, που να μη βήχει, δε βρίσκεις. Κατασκότεινα, το ρεύμα πέφτει κάθε λίγα λεπτά. Φόβος.
Εκατοντάδες τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, με αδιάκοπο βήχα, με σπυράκια σε όλο το σώμα, πληγές και εκζέματα, κινδυνεύουν, όχι μόνο να αρρωστήσουν αλλά ακόμη και να πεθάνουν, αν δεν τα δει γιατρός και δεν πάρουν την κατάλληλη θεραπεία.
Αναρωτιέμαι: πόσοι και πόσες από εμάς αντέχουμε να βλέπουμε στατιστικές μωρών που έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν υπήρχε βρεφικό γάλα, που πάγωσαν τη νύχτα, που μολύνθηκαν από μικρόβια και δεν υπήρχαν γιατροί και φάρμακα;
Γνωρίζω: Καμιά και κανείς από τις φίλες και τους φίλους μου!
Γι’ αυτό η ΕΚΚΛΗΣΗ μου:
Σήμερα ξεκινούμε να συγκεντρώνουμε όλα τα απαραίτητα για μια στοιχειωδώς ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Το τι είναι σήμερα κιόλας απαραίτητο, το βλέπετε παραπάνω. Αλλά, φυσικά, δεν είναι μόνον αυτά, σκεφτείτε εσείς τι άλλο χρειάζεται.
Ιδιαίτερη έκκληση για επίσκεψη γιατρών, ΑΜΕΣΩΣ. "
Απαιτούμε να μπεί τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις Χρυσοχοίδη-Μπακογιάννη για λογαριασμό των πλούσιων φίλων τους, των ζόμπι επιχειρηματιών του τουρισμού και της AirBNB, που σχεδιάζουν "ανάπλαση" με εκδίωξη των φτωχών από το κέντρο της πόλης.
Είναι οι ίδιοι που τα βρίσκουν άνετα με τον Ερντογάν στην διατήρηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας ενω υποκρίνονται για τις σφαγές των Κούρδων στη Συρία από τον τουρκικό στρατό όταν συμφωνούν με τις "ασφαλείς ζώνες" για την συγκράτηση των προσφύγων στην περιοχή.
Ενάντια στους πολέμους και τους εξοπλισμούς, διεκδικούμε ανοικτά σύνορα, ανοικτές πόλεις, άσυλο και στέγη μέσα στις γειτονιές, να γυρίσουν τώρα πίσω τα προσφυγόπουλα στα σχολεία από τις εκκενώσεις των καταλήψεων.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια