Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τις πιτζάμες σου;


Πλένεις όσο συχνά θα έπρεπε τις πυτζάμες σου ή περιμένεις να… βρωμίσουν για να τις βάλεις στο πλυντήριο;

Γνωρίζεις, επίσης, πως πρέπει να αλλάζεις τις κάλτσες καθημερινά και να πλένεις συχνά το σουτιέν, αλλά πότε πρέπει να πλένεις τις πυτζάμες σου; Μήπως το καθυστερείς περισσότερο από όσο θα έπρεπε;

Πολλοί θεωρούμε πως εφόσον δεν βγαίνουμε έξω με τις πυτζάμες μας και τις φοράμε μόνο όταν είμαστε σπίτι και όταν πέφτουμε για ύπνο, δεν είναι βρώμικες.

Αλλά είναι έτσι στην πραγματικότητα; Όχι! Εκτός απ’ το γεγονός ότι το βράδυ μπορεί να ιδρώσεις και ιδρώνεις, το δέρμα διαρκώς αφήνει το «στίγμα» του. Αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, σε συνδυασμό με τα μικρόβια που συσσωρεύονται από καθημερινές δραστηριότητες, μεταφέρονται στην πυτζάμα.

Κι αν έχεις μια γεμάτη μέρα και επιστρέψεις στο σπίτι, δεν κάνεις ντους επειδή βαριέσαι και φοράς αμέσως τις άνετες πυτζάμες σου, τότε επιβαρύνεις την κατάσταση. Σε μια τέτοια περίπτωση, την επόμενη μέρα θα πρέπει να βάλεις καθαρές πυτζάμες χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όταν σκέφτεσαι κι αναρωτιέσαι αν κάποιο ρούχο (πυτζάμα ή όχι) χρειάζεται πλύσιμο, τότε σκέψου αυτό το απλό tip: Όσο πιο κοντά βρίσκεται στο δέρμα, τόσο πιο συχνά πρέπει να μπαίνει στο πλυντήριο. Κι αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τα ρούχα που καλύπτουν την ευαίσθητη περιοχή.

Αν φοράς ένα σορτάκι ή παντελόνι και κοιμάσαι με αυτό, τότε είναι οκ να το κρατήσεις για μερικές ημέρες χωρίς να το πλύνεις, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνεις με τα εσώρουχα.

Από τι εξαρτάται το κάθε πότε πρέπει να πλένεις τις πυτζάμες;

Ένας συγκεκριμένος τρόπος ζωής και συγκεκριμένες υγιεινές επιλογές θα πρέπει να καθορίζουν το πόσο συχνά πλένεις τις πυτζάμες σου. Αν, για παράδειγμα, τείνεις να γίνεσαι μούσκεμα στον ιδρώτα κάθε βράδυ (ειδικά το καλοκαίρι), τότε ίσως θα πρέπει να τις αλλάζεις καθημερινά.

Μπορείς να έχεις τις ίδιες πυτζάμες για τουλάχιστον τρία βράδια χωρίς αυτό να σε επηρεάσει. Μετά, όμως, θα ήταν προτιμότερο να τις βάλεις στο πλυντήριο και να τις φορέσεις ξανά αφού θα μοσχομυρίζουν.

Να θυμάσαι, πάντως, πως τα βακτήρια που μεταφέρονται στις πυτζάμες, μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις, ακμή ή ακόμα και κυστίτιδα. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να… προσέχεις για να έχεις!


Πηγή: ipop.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια