Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αίμα, τιμή... ρουσφέτια στην Ευρωβουλή

Την παράδοση της Χρυσής Αυγής συνεχίζει ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Την ίδια ώρα που το φασιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να πλασάρει την εικόνα της αντισυστημικής οργάνωσης, οι
διορισμοί των «δικών της» παιδιών συνεχίζονται. Μόνο που τώρα τα χρήματα βρίσκονται πλέον στο… Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου υπηρετούν οι δύο εκλεγμένοι ευρωβουλευτές της ΧΑ. Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί, έσπευσε να βολέψει συζύγους και… λοιπούς συγγενείς, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής Αθανάσιος Κωνσταντίνου φροντίζει να συνδράμει στην αποκατάσταση των στενών συνεργατών της ΧΑ.
Οπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βοηθοί του Λαγού είναι η Μαρία Μαργέτη και η Αικατερίνη Σβαρνιά. Η Μαρία Μαργέτη είναι δικηγόρος και σύζυγος του πρώην βουλευτή της ΧΑ Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Ναι, εκείνου που, ενώ είχε τατουάζ στο αριστερό του μπράτσο με τον ναζιστικό χαιρετισμό «Sieg Heil», πριν από λίγες μέρες κατέθεσε στο δικαστήριο: «Μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε έναν χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα». Μάλιστα υποστήριξε ότι «ο Ηλίας (σ.σ.: Κασιδιάρης) δεν μου είχε αναφέρει ποτέ τίποτα σχετικό με εθνικοσοσιαλισμό και ήμασταν πολλές ώρες μαζί. Δεν μου έχει πει καν ούτε ότι ο Χίτλερ έκανε καλά μακαρόνια. Ποτέ».
Η αλήθεια είναι ότι ο Π. Ηλιόπουλος διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Ηλία Κασιδιάρη, που επίσης είχε τατουάζ με σβάστικα στο μπράτσο. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είναι επίσης εκείνος που υποτίθεται ότι ετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα, δηλώνοντας απλώς εθνικιστής. Στο μεταξύ, πάντως, δεν είχε πρόβλημα να διοριστεί η γυναίκα του στο γραφείο του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, με την «επίσημη» δικαιολογία ότι ο Γ. Λαγός θα ηγείται του νέου πολιτικού σχήματος.
Η δε Μαργέτη είχε γίνει γνωστή κυρίως από τις μηνύσεις και τις αγωγές με τις οποίες είχε απειλήσει τις ανακρίτριες που ασχολούνταν με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, αλλά και τον τότε εποπτεύοντα εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2014 ζητούσε να δοθεί εντολή να της επιστραφούν αντικείμενα τα οποία είχε κατασχέσει η Αντιτρομοκρατική σε έρευνα που έκανε στην κατοικία της.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια