Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ώρα της πρόνοιας – Έκκληση σε ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ για τους εξαρτημένους γύρω από την ΑΣΟΕΕ

Μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας και την αποκάλυψη της «υπεραγοράς» ναρκωτικών στην οδό Αντωνιάδου, η «πιάτσα» γύρω από την ΑΣΟΕΕ δείχνει αποδεκατισμένη. Αρκετοί τοξικοεξαρτημένοι
παραμένουν στους γύρω δρόμους και ξεσπούν σε βίαια επεισόδια. Το μεσημέρι γίναμε μάρτυρες επίθεσης τοξικοεξαρτημένου εναντίον άλλου τοξικοεξαρτημένου με εξαιρετική σκληρότητα. Είδαμε επίσης άτομο που έφτιαχνε τα γνωστά γυάλινα «πιπάκια» του ναρκωτικού «σίσα» με γκαζάκι, όπως ακριβώς γινόταν πριν την επιχείρηση, όπως είδαμε και ακροβολισμένους «τσιλιαδόρους» στην Πατησίων και τη Μαυρομματαίων (λιγότερους από πριν αλλά σταθερούς στη θέση τους). Είναι δεδομένο ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να ανασυστήσουν την πιάτσα. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά και το σημείο ιδανικό, καθώς είναι κοντά στο μετρό (εξυπηρετεί τους «πελάτες») και δεν έχει πολλούς μόνιμους κατοίκους να ενοχλούνται από το αλισβερίσι και την εξαθλίωση (μυρίζει φρικτά ούρα και κόπρανα).
Το «παράθυρο» που υπάρχει αυτή τη στιγμή, μετά την αστυνομική επιχείρηση, πρέπει να εκμεταλλευτεί η Πρόνοια για να απαγκιστρώσει όσους τοξικο-εξαρτημένους μπορεί από τους εμπόρους. Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολο, καθώς οι περισσότεροι δεν μιλάνε ελληνικά και έχουν τη σκληρότητα της πολύμηνης ζωής στους δρόμους, χωρίς καμία «κανονικότητα» ή επαφή με την υπόλοιπη κοινωνία.
Το “street working” δεν είχε φτάσει ποτέ στην οδό Αντωνιάδου, παρά τις εξαγγελίες για γενναία χρηματοδότηση. Αν όμως προηγουμένως υπήρχε ο φόβος των όπλων και των μαχαιριών της μαφίας, τώρα αυτός εκλείπει. Σε αυτό το «παράθυρο» πρέπει να υπάρξουν άμεσες και εντατικές δράσεις από τους δύο φορείς του “street working”.
Η χώρα μας δυστυχώς έχει τρομακτικές ελλείψεις στην αντιμετώπιση της εξάρτησης. Στην Αθήνα δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος αποτοξίνωσης, αλλά ούτε και κάποιος ξενώνας για να αποκαταστήσει ο εξαρτημένος την επαφή του με την κοινωνία (αντ΄αυτού διαφημίζονται ως… καινοτομία οι «Χώροι Επιτηρούμενες Χρήσης» που σε άλλες χώρες κλείνουν ως παρωχημένοι και ανεδαφικοί, αφού πλέον η χρήση ναρκωτικών δεν γίνεται ενδοφλεβίως).
Κάνουμε έκκληση στο Υπουργείο Υγείας , τον Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ να έρθουν στη γειτονιά μας και να σκύψουν πάνω από τους εξαρτημένους. Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία, τώρα που έχει χτυπηθεί η μαφία. Ακόμα και 10 άνθρωποι να σωθούν, θα είναι κέρδος για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, όλους μας!
Όσοι συμφωνείτε με την έκκληση, ας κάνετε κοινοποίηση, ώστε να ακουστεί η φωνή μας στους φορείς για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της τοξικοεξάρητησης. Η φωνή μας είναι η δύναμή μας.
του Δημήτρη Καλαντζή.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια