Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΟΦ: Ανακαλεί όλα τα προϊόντα με ρανιτιδίνη (λίστα)


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχωρά σε ανάκληση από την ελληνική αγορά, όλων των παρτίδων φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη, με πρώτες ύλες που προέρχονται από την παραγωγό εταιρεία UNION QUIMICO PHARMACEUTICO (UQUIFA).

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την προληπτική ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη του παραγωγού UNION QUIMICO PHARMACEUTICO (UQUIFA) και κυκλοφορούν στο εμπόριο από 11 φαρμακευτικές εταιρείες, παρά το γεγονός ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ. Ο ΕΟΦ καλεί τις εταιρείες να αποσύρουν εθελοντικά τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, «η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των εξελίξεων σχετικά με την ανίχνευση της ουσίας NDMA σε φαρμακευτικά προϊόντα με ρανιτιδίνη και ενισχύει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνουν οι υπεύθυνες εταιρείες. Οι ΚΑΚ (σ.σ. Κάτοχοι Αδειών Κυκλοφορίας) των προϊόντων καλούνται να υλοποιήσουν την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα.».

Δείτε ποιες εταιρείες ανακαλούν τα προϊόντα με ρανιτιδίνη:


Δείτε όλο τον κατάλογο με τα φάρμακα που ανακαλούνται από τον ΕΟΦ:









Πηγές: eof.gr, iatropedia.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια