Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φρένο στην ορκωμοσία Ειδικού Φρουρού - Είχε απασχολήσει τις αρχές για διάφορα αδικήματα

«Φρένο» στην ορκωμοσία νεαρού Ηρακλειώτη που πέτυχε στις εξετάσεις για ειδικός φρουρός έβαλε η εισαγγελία μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου! Πρόκειται για μια
υπόθεσης εξαιρετικής σημασίας για την οποία στελέχη της τοπικής Αστυνομίας «είναι στα κάγκελα», καθώς ο συγκεκριμένος Ηρακλειώτης έχει – σύμφωνα με αστυνομικούς- απασχολήσει πολλές φορές τις Διωκτικές Αρχές. Ωστόσο, παρά τους ελέγχους και τις προσαγωγές ή συλλήψεις που του έχουν γίνει κατά το πρόσφατο παρελθόν, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, καθώς η εκδίκαση των υποθέσεών του αναμένεται σε λίγους μήνες.

Η χθεσινή διαδικασία


Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ορκίστηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου περίπου 45 ειδικοί φρουροί, οι οποίοι μετά τη διαδικασία αναχώρησαν για εκπαίδευση στις σχολές της Αστυνομίας. Μεταξύ των επιτυχόντων ήταν και ο 27χρονος, ο οποίος όμως δεν ορκίστηκε μετά από εισαγγελική εντολή και αφού δόθηκε η αιτιολογία ότι θα πρέπει να τελεσιδικήσουν οι εκκρεμότητες που ο νεαρός Ηρακλειώτης έχει με τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», σε βάρος του εκκρεμεί ένα δικαστήριο για κακούργημα (ναρκωτικά), ενώ έχει κατηγορηθεί- χωρίς να έχει καταδικαστεί ή αθωωθεί- για ακόμα μια κακουργηματική πράξη που αφορά σε επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη.


Το έγγραφο προς το Αρχηγείο

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η περίπτωση του νεαρού Ηρακλειώτη απασχολεί εδώ κι αρκετές ημέρες επιτελείς της Αστυνομίας στο Ηράκλειο. Μάλιστα, βλέποντας ορατό τον κίνδυνο να ενταχθεί στην Αστυνομία άτομο που την έχει απασχολήσει κατά διαστήματα, απέστειλαν στο Αρχηγείο έγγραφο ζητώντας να δοθούν οδηγίες για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη περίπτωση. Το Αρχηγείο απάντησε με έγγραφό του ότι εφόσον δεν έχει εκδικαστεί καμία από τις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται, δεν είναι δυνατόν να μην επιτραπεί η συμμετοχή του στην όλη διαδικασία. 
Η «Π» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Γιώργο Πικράκη, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για την συγκεκριμένη περίπτωση με τον 27χρονο, καθώς δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα σε βάθος. «Αυτό που θα ήθελα να πω και όχι με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση την οποία δε γνωρίζω είναι ότι  οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται σε βάθος πριν μπει κάποιος στην αστυνομία. Είναι σωστό να ελέγχεται το παρελθόν και οι πράξεις των υποψηφίων, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για το συγκεκριμένο άτομο, αφού δεν υπάρχει σε βάρος του μέχρι στιγμής καταδικαστική απόφαση. Έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη περιμένουμε την τελική της απόφαση»


Θάνος Περβολαράκης

πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια