Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Είναι ο εικονιζόμενος στα "στούντιο" των εγκληματολογικών συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ;

Δεν παριστάνουμε τους κήνσορες της ηθικής, ενώ συμμεριζόμαστε τη ρήση ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Άλλωστε και ημείς απαθανατίστηκαμε προφίλ και ανφάς. Θεωρούμε ωστόσο ότι
σε κάποιο βαθμό τίθεται ζήτημα ηθικής τάξης, όταν μάλιστα αφορά σε κορυφαίο- προβεβλημένο συνδικαλιστή της αστυνομίας.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν πως ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία που απαθανατίστηκε στο φακό  της διεύθυνσης εγκληματολογικών, προφανώς μετά από κανονική σύλληψη, είχε εντοπιστεί πριν από σχεδόν μία πενταετία και συγκεκριμένα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2012, ως ενεργός παίχτης σε παράνομη λέσχη της Κηφισιάς. Το σίγουρο είναι πως δεν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Το τί έγινε, ΕΔΕ, ποινικό, πειθαρχικό, δεν το γνωρίζουμε κι ευχαρίστως να φιλοξενήσουμε οποιαδήποτε γνώση που να αιτιολογεί ή ν' απορρίπτει το νόμιμο της εκεί παρουσίας. Βλέπετε ότι σκόπιμα αποφεύγουμε ν' απαντήσουμε στο ερώτημα για το εάν ο εικονιζόμενος είναι ενεργός συνδικαλιστής της αστυνομίας. Κι αυτό γιατί απλά είναι και μάλιστα γνωστός, με δραστηριότητα αμφιλεγόμενη σε ότι αφορά στο εύρος που διακρίνει τα δικαιώματα των συναδέλφων του και τις προσωπικές- ενίοτε ιδιοτελείς επιλογές.

Προείπαμε ότι ένα στιγμιαίο λάθος δεν μπορεί να κρίνει και να προκρίνει το μέλλον ενός ανθρώπου. Όμως πάνω από το συγκεκριμένο υπάρχει σωρευτική δυναμική αμφισβήτησης και κριτικής των επιλογών και πλειάδα συμπεριφορών, σε βάρος άλλων αστυνομικών, υπό την αιγίδα της εκμετάλλευσης αυτής καθεαυτής της συνδικαλιστικής ιδιότητας.

Συνεπώς, το ερώτημα που απομένει κι εναπόκειται στην κρίση τη δική σας, εάν μπορεί και νομιμοποιείται ο εικονιζόμενος ν' ασκεί και να επιτελεί τέτοιου είδους λειτουργικά καθήκοντα.

Υποσημείωση: Ο ένας δεν κρίνει ποτέ το όλον. Και για το συγκεκριμένο λόγο στηλιτεύουμε τη μεμονωμένη περίπτωση.



του Γιώργου Καραϊβάζ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια