Στον εισαγγελέα διαβίβασε η Υπηρεσία Ασύλου τις καταγγελίες για χρηματισμό υπαλλήλων

Στον αρμόδιο Εισαγγελέα διαβίβασε η Υπηρεσία Ασύλου δημοσίευμα από την ιστοσελίδα "Πρώτο Θέμα". Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση: Στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας
«Πρώτο Θέμα» αναρτήθηκε σήμερα δημοσίευμα περί χρηματισμού υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου. Η Υπηρεσία διαβιβάζει άμεσα το δημοσίευμα στον εισαγγελέα, ώστε να κληθούν  όσοι διατείνονται ότι έχουν στοιχεία να τα καταθέσουν αρμοδίως. 

Η Υπηρεσία Ασύλου επιθυμεί να τονίσει ότι λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα και ότι είναι πάγια πρακτική της να διαβιβάζει αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές καταγγελίες που αφορούν σε αιτιάσεις για την νομιμότητα της λειτουργίας της.

Δείτε και το σχετικό δημοσίευμα: Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Γενικού Γραμματέα Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος Ανουάρ Μπάκρι στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση , ότι «η ταρίφα για να πάρει κάποιος διαβατήριο και άδεια παραμονής μέσα σε ένα μήνα είναι 3.500 ευρώ»

Μιλώντας στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου, ο Ανουάρ Μπάκρι διευκρίνισε ότι υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις από την Υπηρεσία Ασύλου στην έκδοση των ειδικών ταξιδιωτικών εγγράφων για τους Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα. Ωστόσο, κατήγγειλε τις περιπτώσεις διεφθαρμένων υπαλλήλων στην υπηρεσία που με «άλλες» μεθόδους συμβάλλουν στην επίσπευση της όλης διαδικασίας.

Επίσης, ο γγ του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος κατηγόρησε την Υπηρεσία Ασύλου τονίζοντας ότι ενώ έστειλε εγγράφως τις καταγγελίες του περί χρηματισμού προκειμένου «να γίνει περαιτέρω έρευνα», το αποτέλεσμα ήταν ότι «μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Μπάκρι άσκησε δριμύ κατηγορώ εναντίον της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Κομισιόν για τους χειρισμούς στο προσφυγικό ζήτημα ενώ υποστήριξε πως πρέπει να αλλάξει πολιτική η παρούσα κυβέρνηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να κλείσει αλλά και να σφραγίσει τα σύνορα».