Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η βλακεία, το εμβόλιο και ο… χαβαλές της υπηρεσίας - Τί ισχυρίζεται ο υπάλληλος που συνελήφθη για χρηματισμό

«Η βλακεία μου με έμπλεξε σε αυτή την περιπέτεια. Δεν γνωρίζω το άτομο που έκανε την καταγγελία και ούτε είμαι αρμόδιος για να εκδίδω άδειες από την Πολεοδομία. Στον τομέα
Καθαριότητας ήμουν και πήρα μετάταξη στην Πολεοδομία».
Αυτοί είναι οι ισχυρισμοί του υπαλλήλου της δημοτικής υπηρεσίας στο Ρέθυμνο, ο οποίος συνελήφθη για χρηματισμό  και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.
Ο ίδιος μιλώντας στην «Π» δίνει τη δική του εκδοχή, παραδέχεται ότι όσα κατέγραψε ο «κοριός» της Αστυνομίας είναι αληθινά, αλλά τα είπε όπως τόνισε, «από βλακεία και μόνο»
Ο ίδιος θέλει, όπως λέει, να ξεκαθαρίσει ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά του, αλλά του πολιτικού μηχανικού και πως τα πήρε γιατί «θόλωσε, καθώς  χρειαζόταν 100 ευρώ για να κάνει το παιδί του ένα εμβόλιο και δεν είχε το ποσό αυτό».
«Έκανα πλάκα και την πάτησα. Είμαι ο πιο χαβαλές της υπηρεσίας και τώρα ντρέπομαι να πάω στη δουλειά μου. Με ξέρει όλο το Ρέθυμνο. Αν μπορώ να εξυπηρετήσω κάποιον θα το κάνω. Με τον άνθρωπο που με κατήγγειλε δεν είχα καμία επαφή πριν, ούτε του είχα πει ποτέ ότι δε θα πάρει την άδειά του εάν δεν με πληρώσει» ισχυρίζεται ο δημοτικός υπάλληλος. Προσθέτει ότι «τα χρήματα αυτά τα ζητούσε ο μηχανικός κι όχι εκείνος». «Ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία θεώρησε ότι επειδή ήμουν κολλητός με τον πολιτικό μηχανικό,  έπρεπε να μου φέρει εμένα τα χρήματα του.  Το παιδί αυτό ήρθε μια φορά και τον έδιωξα. Του είπα ότι εγώ δεν παίρνω χρήματα και να τα αφήσει σε ένα μανάβικο απέναντι από την υπηρεσία κι όχι σε εμένα».
“Έπρεπε να κάνει εμβόλιο το παιδί μου”
Ο ίδιος υποστηρίζει επίσης ότι ο καταγγέλλων επέστρεψε και πάλι στην Πολεοδομία την περασμένη Δευτέρα για να αφήσει και πάλι τα χρήματα κι όντας καλωδιωμένος από την αστυνομία. «Λίγο πριν έρθει ο άνθρωπος αυτός μου είχε πει η γυναίκα μου ότι η πεθερά μου δε θα μας δάνειζε τα 100 ευρώ που ήθελα για να κάνω το εμβόλιο στην κόρη μου» ισχυρίζεται ο ίδιος και προσθέτει: «Ήμουν σε πολύ δύσκολη κατάσταση , με είχε πιάσει πανικός. Δεν ήξερα που θα βρω αυτά τα χρήματα.
Το έκανε ο διάολος κι εμφανίστηκε ο άνθρωπος αυτός για να μου αφήσει τα χρήματα του μηχανικού. Η αλήθεια είναι ότι έλεγα βλακείες που έχουν καταγραφεί από τον «κοριό». Έλεγα ότι εγώ κάνω κουμάντο εδώ, ότι όλοι τα παίρνουν, πως είμαι το αφεντικό της υπηρεσίας και άλλες τέτοιες βλακείες. Εκείνη τη στιγμή μου είπε ότι έχει τα 500 ευρώ και τότε του είπα «ρίξτα». Λίγα λεπτά μετά με συνέλαβε η αστυνομία». Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, τα χρήματα αυτά δεν προορίζονταν για εκείνον και θα τα έδινε στον πολιτικό μηχανικό. «Με αυτό τον άνθρωπο είχαμε αδερφική φιλία. Του είχα πει να μην μου τον στείλει στην υπηρεσία, να κρατήσει εκείνος τα χρήματα και να μην μπλέξω εγώ με τις οικονομικές διαφορές που είχαν».
Τέλος, ο ίδιος αναφέρει ότι αυτή είναι η αλήθεια και αυτό ακριβώς θα πει στο δικαστήριο σήμερα οπότε και εκδικάζεται η υπόθεσή του. «Ακόμα και να καταδικαστώ, είναι κάτι που περιμένω, αλλά θα είναι από βλακεία και μόνο. Δεν είχα πρόθεση να πάρω χρήματα από κανένα» καταλήγει.


Θάνος Περβολαράκης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια