Τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά τη διάρκεια του πρώτου μας ραντεβού;


Μόλις γνωριστήκατε και φαίνεται να πλανάται κάτι ερωτικό στην ατμόσφαιρα. Οι καρδιές σας συγχρονίζονται και οι παλμοί σας χτυπούν αρμονικά! Και ιδρώνετε εξίσου.

Αυτή είναι η πραγματική «χορογραφία της ανθρώπινης έλξης», όπως μας λέει μια νέα μελέτη που μέτρησε τους φυσιολογικούς δείκτες 140 ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά σε ένα πρώτο ραντεβού κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ.

Σε κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες, δεν ήταν οι εκφράσεις του προσώπου ή το κοίταγμα στα μάτια τα χαρακτηριστικά που έδειχναν την αμοιβαία έλξη, αλλά ο συγχρονισμός των αυξημένων καρδιακών παλμών τους και το επίπεδο της εφίδρωσης!

Η μελέτη των ψυχολόγων του ολλανδικού Πανεπιστημίου του Λέιντεν, που ανέβηκε στην πλατφόρμα προδημοσίευσης bioRxiv, εφάρμοσε τεχνικές μηχανικής μάθησης για να δει αν μπορεί να ανιχνευτούν τα συμπεριφορικά και φυσιολογικά μοτίβα που εμπλέκονται στην αμοιβαία έλξη.

Ούτε το χαμόγελο, ούτε οι χειρονομίες, ούτε το κάρφωμα στα μάτια, ούτε το τυχαίο άγγιγμα του άλλου μπορούσαν να καταδείξουν την έλξη. Το έκαναν μόνο οι δείκτες της φυσιολογίας, η καρδιά και ο ιδρώτας και με στατιστικά σημαντική μάλιστα ακρίβεια.


Πηγή: newsbeast.gr