Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΚΕΘΑ στην πορεία για τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Ανακοίνωση τής ΚΕΘΑ: Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) το Σάββατο 5/10/19 συμμετείχε με το πανό της στη μεγαλειώδη πορεία κατά της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας -
ΗΠΑ. Το πανό έγραφε: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ,  ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ - ΕΕ. Τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν.
Περνώντας μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν διαδηλωτές συμβολικά πέταξαν κόκκινες μπογιές. Αστυνομική δύναμη αντέδρασε κτυπώντας με γκλομπς και χημικά, τους διαδηλωτές. Η απρόκλητη άσκηση βίας από την πλευρά των αστυνομικών προκάλεσε την αντίδραση άλλων διαδηλωτών που έσπευσαν, όπως είχαν καθήκον, να προφυλάξουν τους συναγωνιστές τους από την αστυνομική βία. Η αστυνομία κλιμάκωσε τη δράση της γενικεύοντας την ρίψη δακρυγόνων που απλώθηκαν σε νέους, γέρους και μανάδες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά. Η πορεία παρ’ όλα αυτά συνεχίστηκε και φθάνοντας έξω από την αμερικανική πρεσβεία κάηκαν συμβολικά σημαίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Είναι φανερό ότι πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε άλλη κατεύθυνση από την μαχητική πορεία. Εργαλείο για να πετύχει αυτή της την επιδίωξη, όπως διαχρονικά συμβαίνει, ήταν η αστυνομική βία. Το πέταγμα της μπογιάς δεν είχε καμιά σχέση με τους αστυνομικούς, αλλά στόχευε το άγαλμα του λαομίσητου Τρούμαν. Η χρήση όμως γκλομπς και χημικών εναντίον των διαδηλωτών που πέταξαν την μπογιά, είναι αυτή που πυροδότησε τις αντιδράσεις. Ο κατασταλτικός μηχανισμός και η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτός που πρώτος “ήρξατο χειρών αδίκων” και προκάλεσε την επέμβαση άλλων διαδηλωτών, δίνοντας τροφή για αρνητικά σχόλια, σε διάφορους καλοθελητές της συμφωνίας, για τις βάσεις!
Αυτή την ίδια πολιτική και τακτική καταστολής στηρίζουν με δηλώσεις τους συνδικαλιστικές οργανώσεις κάνοντας μεταξύ άλλων και συστάσεις προς το ΠΑΜΕ “να καταδικάσει πράξεις βίας”. Το ΠΑΜΕ δεν έχει ανάγκη συμβουλών από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.  ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – ΕΕ
8/10/2019
Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια