Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών του Ελαιώνα Θήβας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Η Γενική
Γραμματέας συνοδευόταν από πολυμελή αντιπροσωπεία από το Κοινοβούλιο της Τσεχίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, κα Valkova , αλλά και πολλούς βουλευτές.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση των καλών σωφρονιστικών πρακτικών που εφαρμόζονται στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας μας, η παρουσίαση των δράσεων που έχει αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη βελτίωση της ασφάλειας των Καταστημάτων Κράτησης, αλλά και των γενικότερων συνθηκών, τόσο για τους κρατούμενους, όσο και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, αναλύθηκαν άπαντα τα σημαίνοντα ζητήματα της σωφρονιστικής πολιτικής, αλλά και τα προτάγματα που έχουν τεθεί, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα σύγχρονο και ασφαλές. Αναλύθηκε, επίσης, ο τρόπος που λειτουργεί η εκπαίδευση εντός των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και θέματα που συμβάλλουν στη βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων.

Η τσέχικη αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία, μαζί με την Γενική Γραμματέα, να συνομιλήσει με γυναίκες κρατούμενες, πρώην εξαρτημένες, προκειμένου να μάθουν από τις ίδιες τον τρόπο που αντιλαμβάνονται εκείνες το σωφρονιστικό σύστημα στη χώρα μας.
Είναι προτεραιότητα της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα πρωτίστως ασφαλές για τους κρατούμενους και το φυλακτικό προσωπικό του, αλλά και ένα σύστημα που θα επιτελεί το σκοπό του σωφρονισμού και της επανένταξης των κρατούμενων στην κοινωνία.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια