Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που δέχθηκε χτύπημα από διαδηλωτή στο άγαλμα του Τρούμαν

Όσα συνέβησαν κοντά στο Άγαλμα του Τρούμαν, το Σάββατο, και τη στιγμή που χτυπήθηκε από διαδηλωτή περιέγραψε στην κατάθεσή του ο άνδρας των ΜΑΤ που τραυματίστηκε στις διαδηλώσεις
κατά την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.
Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο άνδρας περιέγραψε πως είχε εντολή μαζί με άλλους δέκα συναδέλφους του να βρίσκονται στο Άγαλμα του Τρούμαν. Εκεί είδαν ομάδα μελών του ΠΑΜΕ να ρίχνει μπογιές στο άγαλμα και πήραν εντολή να τους σταματήσουν. Την ώρα όμως που επιχειρούσαν να τους διαλύσουν άρχισαν να έρχονται κι άλλοι διαδηλωτές κι εκείνοι προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με φυσούνα και γκλομπ αλλά δεν τα κατάφεραν.
Ο άνδρας των ΜΑΤ κατέθεσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, πως δέχθηκε δύο χτυπήματα από το ίδιο άτομο. Το ένα χτύπημα του έσπασε την κλείδα και το άλλο τον τραυμάτισε στον αυχένα. Σύμφωνα με τις περιγραφές του, ένιωσε να χάνει το φως του, έπεσε κάτω και του έφυγε το κράνος. Κάποια στιγμή δεν ήξερε πού βρισκόταν, τον χτυπούσαν και στο κεφάλι.
Τον άνδρα έσωσαν οι συνάδελφοί του, οι οποίοι στη συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει σχηματιστεί δικογραφία, έχει ήδη αναγνωριστεί ένα άτομο το οποίο φέρεται να επιτέθηκε κατά των αστυνομικών ενώ οι διαδικασίες αναγνώρισης από την ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται.
Η υπόθεση προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπγδάνος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία του διαδηλωτή που φέρεται να χτύπησε τον αστυνομικό, με το ΚΚΕ να καταγγέλλει συκοφάντηση και χαφιεδισμό.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια