Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το τέλος της ηθικής στην παγκόσμια πολιτική

Τεράστια εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν στο όνομα της ηθικής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εκπολιτισμού, κρύβοντας από πίσω ταπεινά και ανήθικα οικονομικά
συμφέροντα.
Για πρώτη φορά όμως στην παγκόσμια ιστορία ο Πρόεδρος ενός πανίσχυρου κράτους δηλώνει ευθέως και χωρίς καμία απόπειρα προκάλυψης ότι μια δολοφονία μπορεί να αποσιωπηθεί λόγω μίας μεγάλης οικονομικής συμφωνίας, και ένας λαός μπορεί να παραδοθεί ως αμνός επί σφαγή επειδή ο «σφαγέας» είναι εμπορικός εταίρος.
Αξίζει να διαβάσετε τον κυνισμό του δημόσιου λόγου που εκφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ (και να αναρωτηθείτε σε έναν τέτοιο κόσμο ζούγκλας ποιά τύχη μπορεί να έχει μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα ή την Κύπρο…)
Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, 21 Νοεμβρίου 2018, για τη δολοφονία Τζαμάλ Κασόγκι στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη:
Μετά την ισχυρή διαπραγμάτευση κατά το ταξίδι μου στη Σαουδική Αραβία το περασμένο έτος, το Βασίλειο συμφώνησε να δαπανήσει και να επενδύσει 450 δισεκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτό είναι ένα ρεκόρ χρημάτων! Θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, τεράστια οικονομική ανάπτυξη και πολύ πρόσθετο πλούτο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από τα 450 δισεκατομμύρια δολάρια, 110 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από την Boeing, τον Lockheed Martin, την Raytheon και πολλούς άλλους μεγάλους εργολάβους αμυντικού υλικού των ΗΠΑ.
Εάν ακυρώσουμε ανόητα αυτές τις συμβάσεις, η Ρωσία και η Κίνα θα είναι οι τεράστιοι ωφελούμενοι – και πολύ χαρούμενοι που θα αποκτήσουν όλες αυτές τις επιχειρήσεις. Θα ήταν ένα υπέροχο δώρο για αυτούς απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες!
Το έγκλημα κατά του Τζαμάλ Χασσόγκι ήταν φοβερό και είναι γεγονός ότι η χώρα μας δεν το εγκρίνει. Πράγματι, έχουμε αναλάβει ισχυρή δράση εναντίον εκείνων που είναι γνωστό ότι συμμετείχαν στη δολοφονία. Μετά από μια μεγάλη ανεξάρτητη έρευνα, γνωρίζουμε τώρα πολλές λεπτομέρειες αυτού του φρικτού εγκλήματος.
Έχουμε ήδη ταχτοποιήσει 17 Σαουδάραβες που είναι γνωστό ότι έχουν εμπλακεί στη δολοφονία του κ. Khashoggi και στον διαμελισμό του σώματός του.
Εκπρόσωποι της Σαουδικής Αραβίας λένε ότι ο Τζαμάλ Χασόγκγι ήταν «εχθρός του κράτους» και μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά η απόφασή μου δεν βασίζεται καθόλου σε αυτό – αυτό είναι ένα απαράδεκτο και φρικτό έγκλημα.
Ο βασιλιάς Σάλμαν και ο Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σάλμαν αρνούνται σθεναρά ότι γνωρίζουν τον σχεδιασμό ή την εκτέλεση της δολοφονίας του κ. Khashoggi.
Τα γραφεία πληροφοριών μας συνεχίζουν να αξιολογούν όλες τις πληροφορίες, και είναι κοντά στο να επιβεβαιώσουν ότι ο Πρίγκιπας είχε γνώση αυτού του τραγικού γεγονότος – ίσως το έκανε και ίσως δεν το έκανε!
Τούτου λεχθέντος, δεν μπορούμε ποτέ να γνωρίζουμε όλα τα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία του κ. Jamal Khashoggi. Σε κάθε περίπτωση, η σχέση μας είναι με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Ήταν ένας μεγάλος σύμμαχος στον πολύ σημαντικό μας αγώνα ενάντια στο Ιράν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παραμείνουν σταθεροί εταίροι της Σαουδικής Αραβίας για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της χώρας μας, του Ισραήλ και όλων των άλλων εταίρων της περιοχής.
Είναι πρωταρχικός μας στόχος να εξαλείψουμε πλήρως την απειλή της τρομοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο!
Κατανοώ ότι υπάρχουν μέλη του Κογκρέσου τα οποία, για πολιτικούς ή άλλους λόγους, θα ήθελαν να πάνε σε διαφορετική κατεύθυνση – και είναι ελεύθερα να το κάνουν.
Θα εξετάσω οποιεσδήποτε ιδέες μου παρουσιάζονται, αλλά μόνο εάν είναι σύμφωνες με την απόλυτη ασφάλεια και ασφάλεια της Αμερικής.
Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαουδική Αραβία είναι το μεγαλύτερο έθνος παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο.
Έχουν συνεργαστεί στενά μαζί μας και ανταποκρίθηκαν πολύ στα αιτήματά μου να διατηρήσουμε τις τιμές του πετρελαίου σε λογικά επίπεδα – τόσο σημαντικά για τον κόσμο.
Ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σκοπεύω να διασφαλίσω ότι, σε έναν πολύ επικίνδυνο κόσμο, η Αμερική επιδιώκει τα εθνικά της συμφέροντα και αμφισβητεί σθεναρά τις χώρες που θέλουν να μας βλάψουν.
Πολύ απλά ονομάζεται η Αμερική πρώτα!
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απέρριψε το αίτημα του ΟΗΕ να διενεργηθεί έρευνα από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως είχε εισηγηθεί η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών Ανιές Καλαμάρ, δίνοντας στη δημοσιότητα εκτενή έκθεση για τον φόνο, κρίνοντας ότι πρέπει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.)
Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, 7/10/2019 για τους Κούρδους μαχητές που πολέμησαν τον ISIS:
Οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί μας, ωστόσο πληρώθηκαν με τεράστια ποσά και τους δώσαμε εξοπλισμό για να το κάνουν. Πολεμούσαν την Τουρκία για δεκαετίες. Συντηρούσα αυτόν τον πόλεμο για τρία χρόνια, ωστόσο έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με αυτούς τους γελοίους, ατελείωτους πολέμους, πολλοί εκ των οποίων είναι φυλετικοί, και να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω στο σπίτι. Θα πολεμήσουμε μόνο εκεί που έχουμε όφελος και μόνο για να κερδίσουμε.
Η Τουρκία, η Ευρώπη, το Ιράν, το Ιράκ, η Ρωσία και οι Κούρδοι πρέπει, τώρα, να κατανοήσουν την κατάσταση και τι θέλουν να κάνουν με τους αιχμάλωτους μαχητές του ISIS στη «γειτονιά» τους. Όλοι τους μισούν το ISIS, έχουν υπάρξει αντίπαλοι για χρόνια. Βρισκόμαστε 7.000 μίλια μακριά και θα συγκρουστούμε ξανά με το ISIS αν ξαναβρεθούν κοντά μας!
Τόσοι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην πραγματικότητα, οι Τούρκοι κατασκευάζουν το κομμάτι του ατσάλινου σκελετού των δικών μας F-35 .Ήταν επίσης καλό που συνεργαστήκαμε, γιατί με βοήθησαν να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.


του Δημήτρη Καλαντζή.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια