Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ δημοσιεύματα που θέλουν τζιχαντιστή να είναι στην Αθήνα

Δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και όχι μόνο έκαναν λόγο για έναν τζιχαντιστή, που μένει στην Αθήνα και προτρέπει σε βία. Λόγω της σοβαρότητας, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ δεν αρκέστηκε σε μία απλή
διάψευση, αλλά σε παράθεση των δεδομένων. Διαβάστε την ανακοίνωση:
Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοδαπό ο οποίος αναρτά μηνύματα με εξτρεμιστικό χαρακτήρα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
πρόκειται για υπήκοο Αλγερίας ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από το έτος 2007,
έκτοτε έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά, παρεμπόριο κ.λπ.), ενώ έχει ιστορικό χρόνιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών,
τελευταία φορά αποφυλακίστηκε την 02-03-2015 από Κατάστημα Κράτησης, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές, με αναστολή εκτέλεσης του υπολοίπου της ποινής του, ενώ
του επιβλήθηκαν, με την εισαγγελική διάταξη για την αποφυλάκιση του, περιοριστικοί όροι παρουσίασης σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για πέντε χρόνια (από την αποφυλάκιση) και για το λόγο αυτό δεν έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες δεν προκύπτουν διασυνδέσεις του με εξτρεμιστική - τρομοκρατική δραστηριότητα.
Σήμερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένο οικίσκο, όπου διαμένει, βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος του σχηματίζεται ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας


Διαβάστε και ένα από τα δημοσιεύματα από το star.grΑλγερινός Τζιχαντιστής που πολέμησε στη Συρία, ανέβασε στο διαδίκτυο ένα ανατριχιαστικό μήνυμα με το οποίο προτρέπει σε πράξεις τυφλής βίας, μετά το θάνατο του αρχηγού του ISIS. 
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Βάιο Σύρρο, αυτός ο άνδρας εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στην Αθήνα, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία. 
Ο Τζιχαντιστής κοντεύει τα 40, είναι φανατικός ισλαμιστής από την Αλγερία, δηλώνει υποταγή στον νεκρό ηγέτη του ISIS Αλ Μπαγκντάντι και βρίσκεται στην Αθήνα από τις 19 Οκτωβρίου. 
Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες ντοκουμέντο, που έβγαλε στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος και στους δρόμους της πόλης, με φόντο τοn Λυκαβηττό. Ο εν λόγω άνδρας ανέβασε στο διαδίκτυο ένα ανατριχιαστικό μήνυμα – προτροπή σε πράξεις ακραίας βίας, ως εκδίκηση για τον πρόσφατο θάνατο του αρχηγού του ISIS. 
Το Τζιχάντ είναι υψίστης σημασίας και όποιος περιμένει να λάβει εντολή για να δράσει από κάποια ομάδα και δεν προβεί σε κάποια πράξη μόνος του, είναι ή ψεύτης ή ανόητος. Σε περίπτωση που δεν κάνεις κάτι, ρώτα τον εαυτό σου: Eίσαι στη φάση της προετοιμασίας; Μαθαίνεις; Ή είσαι μόνο λόγια χωρίς αντίκρισμα; Αν είσαι μόνο λόγια είσαι ή ψεύτης ή ανόητος. Λένε ότι ένας νεαρός Παλαιστίνιος μαχαίρωσε έναν Εβραίο και πήρε το όπλο του. Και με το όπλο αυτό σκότωσε και άλλους.
Το μήνυμα αυτό που προκαλεί σοκ ανέβηκε χθες το μεσημέρι στο διαδίκτυο. Προφανώς απευθύνεται σε Άραβες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό όμως που προβληματίζει τις διωκτικές αρχές, είναι ότι ο συντάκτης του βρίσκεται εδώ στην Αθήνα.
«Ο Αλάχ είναι εδώ και το Τζιχάντ συνεχίζεται μέχρι την ημέρα της ανάστασης. Θυσία και θάνατος στο όνομα του Αλάχ και προσφορά χρημάτων και όπλων», αναφέρει ακόμα το μήνυμά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλγερινός εμφανίζεται συχνά σε ένα χώρο κατήχησης και προσευχής στο κέντρο της Αθήνας. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια