Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εποχική γρίπη: Το πρώτο σοβαρό κρούσμα για φέτος στην Ελλάδα


Η εποχική γρίπη έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα με την καταγραφή του πρώτου σοβαρού περιστατικού για φέτος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πρόκειται για 71χρονο ο οποίος είχε νοσήσει με γρίπη Α(Η3Ν2) και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο ΕΟΔΥ στην έκθεσή του χαρακτηρίζει το κρούσμα ως εισαγόμενο, καθώς ο ασθενής ήταν ταξιδιώτης στη χώρα μας. Επισημαίνει, όμως, ότι ήταν ανεμβολίαστος, παρότι ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός από την εποχική γρίπη.

Οι ειδικοί τονίζουν για ακόμη μία φορά τη σημασία του εμβολιασμού, ο οποίος έχει ξεκινήσει για τις ευπαθείς ομάδες. Για την εφετινή περίοδο έχουν παραγγελθεί 2,6 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια προκειμένου να καλυφθούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οδηγίες για την εποχική γρίπη έχει δώσει το υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως αποτελεσματικότερου τρόπου πρόληψης (δείτε εδώ).


Πηγή: eleftherostypos.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια