Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση ΚΚΕ για τις ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στη Φρουρά
Λιτόχωρου μεταβαίνουν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης (Γ.Σ.Ν.Ε), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δηλαδή 90 χλμ μακριά από την πόλη της Κατερίνης, για την υποχρεωτική ετήσια υγειονομική εξέτασή τους. Οι μετακινήσεις αυτές αλλά και οι ημέρες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εξετάσεων, πέραν της ταλαιπωρίας των ίδιων των στελεχών, δημιουργούν και οικονομική επιβάρυνση για την κάλυψη των αποζημιώσεων που απαιτούνται.
            Αυτό άλλωστε συμβαίνει, όπως αναγράφεται σε σχετικό έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) και σε άλλες περιπτώσεις, πλην της Φρουράς Λιτόχωρου.
            Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να υπάρξει η δυνατότητα, αφενός το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και αφετέρου όλα τα Κρατικά Νοσοκομεία ανά την Επικράτεια, να μπορούν να καλύψουν τις εξετάσεις που απαιτούνται για την ετήσια υγειονομική εξέταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και να σταματήσει η ταλαιπωρία τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα, τα Κρατικά Νοσοκομεία να μπορούν να καλύψουν τις εξετάσεις που απαιτούνται για την ετήσια υγειονομική εξέταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;


Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια