Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι είναι η ασθένεια των ελαφιών ζόμπι που εξαπλώνεται ραγδαία;


Με γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται η ασθένεια που μετατρέπει σε… ζόμπι τα ελάφια προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό στην ιατρική κοινότητα, καθώς κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τη μετάδοσή της στους ανθρώπους!

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι, αλλά  και οι επιστήμονες σε Αμερική και Καναδά βλέπουν να εξαπλώνεται συνεχώς μία ασθένεια που χτυπά τα ελάφια σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και τα μετατρέπει ουσιαστικά σε ζόμπι.

Τα ελάφια παρουσιάζουν μία ακινησία και πρόσωπο χωρίς συσπάσεις, είναι σαν ζωντανά νεκρά και γι’ αυτό τα αποκαλούν ζόμπι. Η ασθένεια εξαπλώνεται ταχύτατα και οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο μετάδοσης στον άνθρωπο, καθώς δεν διαθέτουν στοιχεία για την προέλευσή της.

Κρούσματα της ασθένειας «Zombie Deer», όπως την έχουν ονομάσει οι επιστήμονες, έχουν εμφανιστεί σε τουλάχιστον 26 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και στον Καναδά.

«Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή με εκείνη των τρελών αγελάδων, καθώς βλέπουμε ότι η ασθένεια επηρεάζει περισσότερο τους μυς. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε το κρέας που τρώμε. Το ψήσιμο δεν του κάνει τίποτα», δήλωσε ο διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών, δρ Michael Osterholm, αναφερόμενος στα κρούσματα στα ελάφια.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών δεν αποκλείει, πάντως, το ενδεχόμενο μετάδοσης στον άνθρωπο.


Πηγή: usay.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια