Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

BBC: Γιατί το Airbnb και οι τουρίστες εξοργίζουν τους αναρχικούς στα Εξάρχεια


Εκτενές ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις των ελλήνων αναρχικών στα Εξάρχεια λόγω Airbnb, οι οποίες φτάνουν έως και σε βανδαλισμούς σπιτιών που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας βραχυχρόνιων
μισθώσεων, παρουσιάζει το βρετανικό δίκτυο το BBC.
Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, οι αναρχικοί στην Ελλάδα τάσσονται κατά στην αλλοίωση της περιοχής, λόγω της - όπως υποστηρίζουν - παρουσίας των τουριστών, κατηγορώντας το Airbnb ότι με τη ραγδαία αύξηση των ιδιοκτησιών που μπαίνουν στην πλατφόρμα του προκαλείται άνοδος των τιμών των ενοικιαζόμενων σπιτιών, ενισχύοντας τη φτωχοποίηση.
Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι οι αναρχικοί προβαίνουν σε βανδαλισμούς στις περιουσίες των ιδιοκτητών γράφοντας γκράφιτι σε πόρτες διαμερισμάτων και τοποθετώντας καρφιά σε κλειδαριές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στη δημοσίευση της ομάδας «Exarcheia Tourism», η οποία στο μήνυμα που ανάρτησε στα social media, ανέφερε: «Τουρίστες του Instagram, οι αστυνομικοί δεν θα σας σώσουν. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ και δεν είστε ασφαλείς εδώ. Ιδιοκτήτη, η δική σου πόρτα είναι η επόμενη». 
«Στα Εξάρχεια είναι ιδιαίτερα πιο ισχυρή η κόντρα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες που θέλουν να βγάλουν τα προς το ζην μέσω της πλατφόρμας και της επιθυμίας κάποιων κατοίκων να διατηρήσουν τη γειτονιά τους», προσθέτει το BBC και τονίζει ότι οι ακροαριστεροί με ισχυρό έρεισμα στην περιοχή, καλούν τους τουρίστες να φύγουν από τα Εξάρχεια και χρησιμοποιούν τα social media για να διαδώσουν το μήνυμά τους.
Σύμφωνα με έρευνα, από το 2016 έχουν αυξηθεί έως και 30% πάνω τα ενοίκια στην περιοχή και αυτό κατά συνέπεια έχει προκαλέσει τον θυμό και την αγανάκτηση αναρχικών οι οποίοι αναζητούν έναν τρόπο να διώξουν τους τουρίστες, αναφέρεται.
Κάνοντας αναφορά στην περιοχή των Εξαρχείων, το ΒΒC σημειώνει ότι αποτελούν έδρα αρκετών ακροαριστερών ομάδων και καταλήψεων, ενώ σημειώνει ότι μετά τις εκλογές η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θέλει να καθαρίσει την περιοχή και πως πρόσφατα έχουν γίνει αστυνομικές επιχειρήσεις. Θυμίζει όμως ότι στα Εξάρχεια ζουν και αρκετές οικογένειες, φοιτητές και ηλικιωμένοι.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια