Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταδικάστηκε σε 605 φυλάκισης - Ερώτηση αφελούς Στα πόσα αποφυλακίστηκε;


Όταν λέμε κάθειρξη τί άραγε να εννοούμε; Το bloko.gr ανέκαθεν στηρίζει το τεκμήριο της αθωότητας, τα δικαιώματα των κρατουμένων κοκ. Από την άλλη προσπαθεί να μην
αγνοεί τα δικαιώματα των θυμάτων.


Είμαστε διαπρύσιοι κήρυκες όσο κι ένθερμοι υποστηρικτές της παροχής κάθε είδους ευεργετημάτων υπέρ των καταδικασμένων, αλλά ταυτόχρονα υπερθεματίζουμε και υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια- πρόνοια σωφρονιστικής και κυρίως κοινωνικής επανένταξης, με όρους, κριτήρια και προϋποθέσεις υπέρ της κοινωνικής ωφέλειας.

Το ντοκουμέντο ωστόσο που παρουσιάζουμε αποτελεί θεμέλιο στην όλη διαλεκτική σχέση ποινής, σωφρονισμού κι επανένταξης. Όσο απλουστευτικά και να το δει κανείς, υπό όσα απεικάσματα της λεπίδας του Όκαμ, το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. 

Μια καταδίκη σε 605 χρόνια φυλάκισης, μπορεί να εξαργυρωθεί με τρία χρόνια κράτησης- εγκλεισμούς Κι αν ναι, κάτω από ποιες συνθήκες; Πέρασε από μια διαδικασία συστηματικά προοδευτικής κοινωνιολογικής επανόδου; Ποιος θ' ασκήσει τον έλεγχο διαμονής, εύρεσης εργασίας με βάση την προγενέστερη εκπαιδευτική- τεχνική εκμάθηση στο διάστημα του σωφρονισμού, με παράλληλη πιστοποίηση κατάρτισης; 

Εάν δεν έχουν γίνει όλα τα παραπάνω, τότε και ο κρατούμενος καθώς και τα θύματα, ρίχνονται στο επίκεντρο ενός φαύλου κύκλου ανασύνθεσης μιας παραβατικότητας, ενδεχομένως πιο βίαιης, ως απότοκο αποτέλεσμα του ... εκπαιδευτικού σεμιναριακού κύκλου που παραδόθηκε στο διάστημα του εγκλεισμού.



του Γιώργου Καραϊβάζ  

 
Ξαναδείτε το έγγραφο


 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια